Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Kennisbijeenkomst Magnesium


Datum: 14-02-2020

Website: www.vitakruid.nl/agenda/kennisbijeenkomst-magnesium-1

Organisatie: Vitakruid BV

Omschrijving

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze kennisbijeenkomst is niet geaccrediteerd. Voor individuele accreditatie aanvragen kunnen wij een bewijs van deelname verstrekken. Deze is per e-mail opvraagbaar.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost €25,- exclusief BTW (inclusief gezonde lunch).

Meer informatie en aanmelden?

Voor meer informatie en aanmelden, dient u te zijn ingelogd met uw professional account.

  • Vraag hier een professional account aan. 
  • Log hier in met uw professional account.

Magnesium

Magnesium speelt een rol in meer dan 300 metabolische reacties in ons lichaam, waaronder energieproductie, synthese van eiwit, de celgroei, celdeling en bescherming van celmembranen. Als calciumantagonist reguleert het de neurotransmitters, spiercontractie en –ontspanning en heeft zo invloed op onder meer mentale functies, (hart)spierfunctie, neuromusculaire aansturing, spiertonus en bloeddruk. Het is een zeer belangrijk mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben als gevolg van het gebruik van de industrialisatie en stress. Ook het huidige Westerse dieet met veel bewerkte voedingsmiddelen bevat te weinig magnesium. Ongeveer de helft van alle magnesium in het lichaam wordt gevonden in de cellen van weefsels en organen. De andere helft bevindt zich samen met calcium en fosfor in de botten. Het bloed bevat slechts 1% van de magnesium en het lichaam doet zijn best om dat niveau constant te houden. Dit is ook de reden waarom een bloedserumanalyse weinig zegt over de magnesiumstatus van het lichaam, waardoor vaak de diagnose magnesiumtekort wordt gemist. De lijst van symptomen door een magnesiumtekort is lang, wat de invloed van dit mineraal benadrukt. 

In deze kennisbijeenkomst neemt Evert Berkelaar u mee in de veelzijdigheid van dit mineraal. Zo worden de verschillende varianten van magnesium uitgelegd, waaronder magnesium oxide, citraat, bisglycinaat, tauraat en malaat. Diverse mogelijke toepassingen passeren de revue, zoals voor het bewegingsapparaat, het geestelijk welzijn en hormonaal. Maar ook de interactie van magnesium met andere nutriënten en producten wordt toegelicht. Na deze bijeenkomst gaat u naar huis met een compleet beeld over magnesium en weet u hoe dit het beste is in te zetten in de behandeling van uw cliënten. 

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties. Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.terug naar overzicht