Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Kennisbijeenkomst Schildklier & Auto-immuniteit


Datum: 07-04-2020

Website: www.vitakruid.nl/agenda/kennisbijeenkomst-hoofddorp-schildklier-auto-immuniteit-0

Organisatie: Vitakruid BV

Omschrijving

Doel kennisbijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze kennisbijeenkomst is niet geaccrediteerd. Voor individuele accreditatie aanvragen kunnen wij een bewijs van deelname verstrekken. Deze is per e-mail opvraagbaar.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost €25,- exclusief BTW.

Schildklier & Auto-immuniteit

De verbrandingssnelheid in het lichaam wordt gereguleerd door de schildklier. Zowel de energie als het gewicht kunnen ernstig lijden als de schildklier niet goed werkt. Ongeveer één op de honderd mensen heeft een te traag werkende schildklier (hypothyroïdie) en nog veel meer mensen lopen rond met een algeheel gevoel van malaise zonder te weten hoe dat komt. Volgens de Richtlijn Schildklierstoornissen van de Nederlandse Internisten Vereniging heeft zo’n 4 tot 8,5 procent van de Nederlanders een vertraagde schildklier die nog geen klachten geeft. Bijna even veelvoorkomend is een schildklier die overactief raakt. In de geneeskunde geldt de algemene opvatting dat een schildklierprobleem meestal voor het leven is. Hieruit volgt dat schildklierpatiënten voortaan altijd een geneesmiddel zouden moeten slikken om hun schildklierhormonen aan te vullen. In bepaalde gevallen is dit misschien waar, maar uit onderzoeken valt op te maken dat het veel waarschijnlijker is dat een schildklierafwijking geleidelijk afneemt, áls hij al werkelijk aanwezig is.

De oorzaak van een schildklierprobleem is echter vaak iets dat de patiënt vaak zelf kan verhelpen en er zijn gelukkig manieren om de schildklierfunctie weer op peil te brengen. Met behulp van wat gedegen uitpluiswerk is de werkelijke boosdoener vaak te vinden en vervolgens te behandelen. In veel gevallen kunnen ze voorkomen of verholpen worden – voordat ze ernstig worden. Maar wat als de schildklierproblemen worden veroorzaakt door een auto-immuunziekte? Denk aan Hashimoto of de ziekte van Graves. Hoe kan je dan het beste een behandeling inzetten? Audrey van Oosten behandelt in deze bijeenkomst de orthomoleculaire benadering van de schildklier en gerelateerde auto-immuniteit. 

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties. Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.terug naar overzicht