Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Neurotransmitters & Endorfinesysteem


Datum: 25-01-2018

Website: www.vitakruid.nl/event/kennisbijeenkomst-20180125-hoofddorp-vitakruid

Organisatie: Vitakruid BV

Omschrijving

Neurotransmitters en endorfinesysteem

Het menselijk lichaam bestaat uit een veelomvattende samenwerking tussen organen, cellen, systemen en gedragingen zoals slapen, waken, denken, onthouden, waarnemen, spreken, voelen, bewegen en handelen. Neurotransmitters zijn de boodschappers in ons lichaam die dit alles regelen en bepalen in grote mate hoe we ons voelen en wat wij doen. Onze hersenen en ons lichaam bevatten meer dan honderd bekende neurotransmitters. De hersenen bevatten miljarden neuronen, die via neurotransmitters met elkaar communiceren. Alles wat we consumeren, het voedsel en de voedingssupplementen die we tot ons nemen, heeft invloed op onze neurotransmittersystemen. De belangrijkste neurotransmitters zullen besproken worden o.a. acetylcholine, dopamine, endorfine, GABA en serotonine Met behulp van voedingsadviezen, het juiste dieet en het gericht adviseren van voedingssupplementen kunnen we de belangrijkste neurotransmitters selectief beïnvloeden.

Het endorfinesysteem regelt de werking van o.a. diverse neurotransmitters, hormonen, immuuncellen, ontstekingsstoffen en genen. Zo zorgt endorfine voor vrijgave van dopamine en insuline en vermindert het allergische reacties. Endorfine is het snelst werkende antistresshormoon, een antidepressivum en natuurlijke angstremmer. Endorfine resistentie kan ontstaan door een te grote belasting met exorfinen. Dit zijn stoffen die in bepaalde voedingsstoffen zoals gluten en melk ruim aanwezig is.

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties.  Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.

Doel kennisbijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 16:00 uur en kost €50,- (inclusief lunch).

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.terug naar overzicht