Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Onverklaarbare klachten in relatie tot biochemische processen


Datum: 17-08-2018

Website: www.vitakruid.nl/agenda/kennisbijeenkomst-onverklaarbare-klachten-in-relatie-tot-biochemische-processen

Organisatie: Vitakruid BV

Omschrijving

Doel kennisbijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 16:00 uur en kost €50,-.

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Onverklaarbare klachten in relatie tot biochemische processen

In de praktijk komen wij vaak klachten tegen waar wij moeilijk uitkomen omdat ze niet veel met elkaar te maken lijken te hebben. De zogenaamde onbegrepen klachten. Veelal hebben deze klachten dan te maken met het niet goed kunnen methyleren. Methylatie is een zeer belangrijk onderdeel van de biochemie van het menselijk lichaam. Wanneer wij deze essentiële metabolische functie van het lichaam beter kunnen begrijpen, dan valt ineens het kwartje waarom mensen een reeks aan complexe klachten hebben en hoe dit te verhelpen is.

Methylering is een gecontroleerde overdracht van een CH3 atoom (methylgroep) op eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. In elke cel van het lichaam gebeurt dit om genezing en de genetische expressie van DNA te reguleren, maar ook om te ontgiften, de energiehuishouding op peil te houden, opbouwen van neurotransmitters dopamine en serotonine, productie van insuline, het opbouwen van het immuunsysteem voor de weerstand tegen infecties. Methylatie is een proces dat triljoenen keren gebeurt in elke cel elke minuut. Methylering speelt ook een belangrijke rol in de epigenetica.

Erik Alexander Richter is biochemicus en Clinisch Psychisch Neuro Immunoloog. Hij kan als geen ander verbanden leggen tussen ziekte aan de ene kant en methylering aan de andere kant. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben reeds aangetoond dat de methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Methylatie vind plaats in verschillende, met elkaar verbonden processen, in het lichaam; de BH4-cyclus, folaatcyclus, methionine-cyclus, NO-cyclus, ureumcyclus en citroenzuurcyclus. Wat is de rol van B12, Folaat, SAMe, methione, Betaïne, Taurine en Magnesium en P5P? Erik Alexander legt de complexe materie over deze pathways uit op een begrijpelijke manier en geeft praktische oplossingen.terug naar overzicht