Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Orthomoleculair Adviseur Gevorderd


Datum: 20-01-2020

Website: www.sohf.nl/opleidingen/orthomoleculair-voedings-suppletieadviseur

Organisatie: Stichting Ortho Health Foundation

Omschrijving

Algemeen

Gezondheid is een groot goed en ons belangrijkste bezit. Steeds meer mensen worden zich bewust(er) van hun voeding. Wilt u graag bijdragen aan deze positieve veranderingen en mensen helpen om een gezond(ere) levensstijl te krijgen? 
 
Als orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur leert u mensen kritisch te laten kijken naar hun voeding en leefgewoonten. Na deze opleiding kunt u uw cliënten praktische en haalbare handvatten meegeven, waardoor men op een bewuste manier aan zijn/haar gezondheid kan werken. In de orthomoleculaire voedingsleer streeft men er naar om het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om zo een optimale gezondheid te behouden. 

Tijdens deze 8-daagse opleiding leert u wat de orthomoleculaire geneeskunde inhoudt en hoe dit kan bijdragen in herstel naar evenwicht. De werkingsmechanismen van het menselijk lichaam en hun onderlinge samenhang komen uitgebreid aan bod. Daarnaast zal er verdieping worden gegeven over micronutriënten zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren die deze werkingsmechanismen kunnen ondersteunen. 

Toegankelijk voor

Deze opleiding vereist een HBO denkniveau, geen verplichte vooropleiding.

Na het volgen van deze opleiding heeft u

Doel & opzet

De opleiding kent 8 opleidingsdagen. Op de opleidingsdagen zult u een gehele dag van 09:30 tot 17:00 op locatie aanwezig zijn waar u ook zal worden voorzien van een gezonde lunch. 

De docent zal de stof toelichten en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Bij veel vragen zal de docent erop aansturen om de vragen op een vast moment op de dag te stellen, zodat er geen problemen ontstaan bij het volledig behandelen van de lesstof. 

Het lesmateriaal wordt volledig door de organisator verzorgd en voor u klaargelegd, er is geen verplichte aanvullende literatuur. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje studieprogramma. 

Studieprogramma & studiebelasting

De opleiding kent 8 lesdagen en 1 examendag. De volgende onderwerpen zullen uitvoerig aan bod komen: 

Lesdag Lesstof
Lesdag 1 Basis orthomoleculaire voedingsleer, macro- en micronutriënten, zuur-base en doseringen
Lesdag 2 Micronutriënten: vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren
Lesdag 3 Spijsvertering, leverdetoxificatie, maag- en darmstelsel, glutenintolerantie, leaky gut. Deze les krijgt u een tussentoets van lesdag 1 en 2
Lesdag 4 Stress en burn-out, immuunsysteem: eerstelijns, tweedelijns & derdelijns immuunsysteem
Lesdag 5 Energie, mitochondirale aandoeningen, bloedsuikerstabilisatie, metabool sundroom, vermoeidheid, schildklier
Lesdag 6 Hormoonstelsel: stresshormonen, schildklier, geslachtshormonen, vruchtbaarheid en zwangerschap, vrouwenklachten.
Lesdag 7 Bewegingsapparaat: artrose en osteoporose, huid, haar en nagels, bioritme, slaap. Deze les krijgt u een tussentoets van lesdag 5 en 6
Lesdag 8 Neurotransmitters, Braverman, depressie en angst, praktijkvoering.
Examendag Examen over de behandelde stof

Het lesmateriaal wordt volledig verzorgd door de organisator en zal gedurende de eerste lesdag aan u worden uitgedeeld. 

Tussentoetsen & examen

Na de 8 lesdagen zal uw kennis worden getoetst aan de hand van een eindexamen. Het eindexamen bestaat uit 40 multiple choice vragen en zal gaan over alle behandelde onderwerpen. Omdat er voor deze opleiding veel geleerd moet worden, worden er tussentoetsen gehouden om de studielast meer te spreiden. Dit wordt gedaan aan de hand van twee tussentijdse toetsen: 

  • op lesdag 3 over de stof van lesdag 1 & 2
  • op lesdag 7 over de stof van lesdag 5 & 6

Het is mogelijk om per tussentijdse toets een halve punt voor het examen te behalen, in totaal dus 1 punt. Dit punt zal bij het eindcijfer van het eindexamen worden opgeteld. De tussentijdse toetsen bestaan ieder uit 20 multiple choice vragen. 

Inhaaldagen

Wanneer u verhinderd bent en u wilt uw lesdag inhalen, dan kunt u dit verzoek mailen naar info@sohf.nl. Indien u een lesdag inhaalt, dan ontvangt u het lesmateriaal van die dag op de dag zelf. Het lesmateriaal wordt niet van te voren uitgereikt. Wanneer u het lesmateriaal toch eerder wilt ontvangen, dan kunt u een verzoek indienen om het lesmateriaal per post te ontvangen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@sohf.nl.

Voor deze opleiding geldt een aanwezigheidsverplichting van 80%. 

Studiebelasting

De opleiding kent een studiebelasting van 12 ECTS studiepunten.

1 ECT staat voor 28 uur studie. Zowel de lesdagen als zelfstudie zitten bij deze studie-uren inbegrepen.

Toelatingseisen / Vooropleiding

Er is geen verplichte vooropleiding vereist voor deze opleiding. Mocht u geheel blanco zijn in de orthomoleculaire leer, dan scheelt het extra thuisstudie als u eerst de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur volgt. Voor meer informatie daarover klik hier. Daarnaast wordt aangeraden om over een gedegen medische basiskennis te beschikken, zoals de CPION geaccrediteerde Medische Basiskennis Opleiding

Beroepsmogelijkheden & Accreditatie

Na het volgen van deze opleiding bent u professioneel adviseur op orthomoleculair gebied met betrekking tot voeding en suppletie.

Vervolgtraject scholingen

Vervolgopleiding: Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Bij- en nascholingen: Alle bij- en nascholingen op orthomoleculair kennisniveau 1 en 2.

Accreditatie

Deze opleiding is erkend door: KTNO (K8638) voor de beroepsverenigingen BATC, CAT, VBAG, VVET, LVNG en NVST. Het totaal aantal ECTS (studiepunten) voor deze opleiding is 12. 

Stichting ADAP accrediteert deze opleiding voor leden van de NVD (ID: 292795) met 48 punten. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met: info@sohf.nl

Docenten

De volgende docenten zullen gedurende deze opleiding lesgeven. Dit verschilt per editie en is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

Financiëel

Kosten: 
€ 895.00
  • Exclusief 21% BTW, € 1082,95 inclusief BTW
  • Let op! Voor deze opleiding gelden inschrijfkosten, het bovengenoemde bedrag is exclusief inschrijfkosten à € 25,- incl. BTW.
  • Inclusief lesmateriaal, examen, koffie, thee en op alle dagen een gezond lunchbuffet

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 5% extra administratiekosten gerekend.

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.terug naar overzicht