Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Orthomoleculair Adviseur Gevorderd


Datum: 26-01-2022

Website: www.sohf.nl/opleidingen/orthomoleculair-adviseur-gevorderd

Organisatie: Stichting Ortho Health Foundation

Omschrijving

Over de opleiding

Deze opleiding heette voorheen "Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur". Beschik jij over de basiskennis van de orthomoleculaire voedingsleer en wil je nog veel meer hierover leren? Dan is deze opleiding tot gevorderd orthomoleculair adviseur geschikt voor jou! 
 
Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en dat is iets waar steeds meer mensen zich bewust(er) van worden. Dit is een positieve verandering, maar vaak ontbreekt het nog aan de kennis over wat nou precies gezond is. We willen wel gezonder worden, maar weten niet goed hoe. En daar is een taak weggelegd voor de orthomoleculaire professional! Als adviseur kan je mensen coachen naar een gezonde(re) levensstijl, waarin je hen zelf verantwoordelijk maakt en houdt voor hun gedrag en gewoonten. 
 
Tijdens de opleiding Orthomoleculair Adviseur Gevorderd gaan we verder op datgene wat is geleerd tijdens de opleiding Orthomoleculair Adviseur Basis. Je krijgt de verdieping die nodig is om straks als professional aan de slag te kunnen gaan. Waar je in de vorige stap een introductie hebt gekregen in datgene waar de orthomoleculaire voedingsleer voor staat, gaan we je kennis nu nog een heel stuk uitbreiden. Er wordt dieper ingegaan op de macronutriënten, vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere interessante stoffen die zijn betrokken bij voeding en suppletie. Je leert het menselijk lichaam en de onderlinge verhoudingen nog beter begrijpen. 
 
Kennis en vaardigheden
Tijdens de opleiding leer je:
  • welke nutriënten het zelfherstellend vermogen van de mens ondersteunen;
  • verdere verdieping over vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren;
  • wat de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam zijn en wat de onderlinge samenhang is tussen deze systemen.

Behandelprincipes
Daarnaast krijg je behandelprincipes aangereikt voor veelvoorkomende aandoeningen en klachten. Denk hierbij aan stress en burn-out, darmklachten, metabole verstoringen, huidproblemen, artrose, osteoporose en overgangsklachten.

Toegankelijk voor

Cursisten die de opleiding Orthomoleculair Adviseur Basis of vergelijkbaar hebben afgerond. Deze opleiding vereist een HBO denkniveau. Je moet over orthomoleculaire basiskennis beschikken. Twijfel je over je vooropleiding? Neem dan contact op met 0252 517 643 of info@sohf.nl

Na deze opleiding heb je:

Doel & opzet

De opleiding bestaat uit 8 opleidingsdagen. Gedurende deze opleidingsdagen zal je een gehele dag van 09:30 tot 17:00 op locatie aanwezig zijn, waar je ook zal worden voorzien van een heerlijke orthomoleculaire lunch. 
 
De docent zal de stof toelichten en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Bij veel vragen zal de docent erop aansturen om de vragen op een vast moment op de dag te stellen, zodat er geen problemen ontstaan bij het volledig behandelen van de lesstof. 
 
Het lesmateriaal wordt volledig door de organisator verzorgd en klaargelegd, er is geen verplichte aanvullende literatuur. Meer informatie hierover vind je onder het kopje studieprogramma. Verdere aanbevolen literatuur is:
  • Orthomoleculaire Therapie in de praktijk (2019), Korzelius, P.J. ISBN: 9789492261373. Een zeer aan te bevelen praktisch handboek met richtlijnen voor het aanpassen van de levensstlijl en een voedingspatroon voor 30 veelvoorkomende aandoeningen. Dit boek is o.a. hier te koop.

Studieprogramma & studiebelasting

De opleiding kent 8 lesdagen en 1 examendag. De volgende onderwerpen zullen uitvoerig aan bod komen: 

Lesdag Lesstof
Lesdag 1 Basis orthomoleculaire voedingsleer, macro- en micronutriënten, zuur-base en doseringen
Lesdag 2 Micronutriënten: vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren
Lesdag 3 Spijsvertering, leverdetoxificatie, maag- en darmstelsel, glutenintolerantie, lekkende darm syndroom
Lesdag 4 Stress en burn-out, immuunsysteem: eerstelijns, tweedelijns & derdelijns immuunsysteem
Lesdag 5 Energiehuishouding, mitochondriale aandoeningen, bloedsuikerstabilisatie, metabool syndroom, vermoeidheid
Lesdag 6 Hormoonstelsel: stresshormonen, schildklier, geslachtshormonen, vruchtbaarheid en zwangerschap, vrouwenklachten
Lesdag 7 Bewegingsapparaat: artrose en osteoporose, huid, haar en nagels, bioritme, slaap
Lesdag 8 Neurotransmitters, Braverman, depressie en angst, praktijkvoering
Examendag Examen over de behandelde stof

Het lesmateriaal wordt volledig verzorgd door de organisator en zal gedurende de eerste lesdag aan je worden uitgedeeld. terug naar overzicht