Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur


Datum: 03-09-2018

Website: www.sohf.nl/opleidingen/orthomoleculair-voedings-suppletieadviseur

Organisatie: Stichting Ortho Health Foundation

Omschrijving

Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur

Gezondheid is een groot goed en ons belangrijkste bezit. Om de gezondheid en de lichaamsfuncties in stand te houden en te optimaliseren is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. Als Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur bent u in staat om uw cliënten te helpen bij het herstellen van verstoorde evenwichten in de werkingsmechanismen en organen van het lichaam.

Over de opleiding

Met de opleiding Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur beschikt u over voldoende en professionele kennis om het herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen en als Orthomoleculair Voedingskundige consulten te geven en mensen met veel voorkomende klachten te begeleiden in een traject tot herstel van het evenwicht.

Verreweg de meeste chronische aandoeningen zijn voeding gerelateerd en u bent als orthomoleculair Voedings- en suppletieadviseur in staat om het verband te leggen tussen de klachten en de lichaamssystemen die ontregeld zijn. U wordt geleerd orthomoleculaire adviezen te geven om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren om zo bepaalde ziekteprocessen te herstellen en/of te voorkomen. Hierdoor kunnen vrij snel resultaten geboekt worden en kunt u uw cliënt goede inzichten geven in hun levensstijl en voeding en in een interventie traject inzetten om gezondheidsproblemen te herstellen en uw cliënten weer op de rit te krijgen.

Er wordt geleerd om adviezen te geven met betrekking tot het behoud van de gezondheid of het verbeteren van chronische aandoeningen van onder meer darmklachten, overgewicht, verhoogd cholesterol, milde hoge bloeddruk, stress en burn-out, voedselintoleranties, detoxificatie, metabool syndroom, hart- en vaatproblemen, huidproblemen, vermoeidheid, overgangs- of menstruatieklachten, vruchtbaarheid- en zwangerschap en voedingsadviezen ter preventie van botontkalking.

U leert uw eigen grens te trekken en waar doorverwijzing naar therapeut of arts noodzakelijk is. U bent na het volgen van deze opleiding geen zelfstandig therapeut wel een professioneel adviseur.

Voor wie bedoeld

De cursus is toegankelijk voor iedereen en is bedoeld voor mensen die voor zich zelf willen beginnen als Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur. Als Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur wordt u geleerd om op verantwoorde wijze adviezen te geven met betrekking tot gezondheidsproblemen en om relatief eenvoudige aandoeningen te verbeteren met behulp van direct toepasbare protocollen waarbij er duidelijke grenzen gesteld worden wat u als adviseur wel kunt en wat u niet kunt. Maar ook voor mensen die in hun dagelijks werk met vragen worden geconfronteerd over voeding en voedingssupplementen is dit een erg interessante opleiding. Bijvoorbeeld mensen met een eigen praktijk zoals voetreflexologen, schoonheidsspecialisten, acupuncturisten, podologen, fysiotherapeuten etc.

Kortom iedereen die meer wil weten over de werking van het lichaam en de waarde van goede voeding(supplementen) bij het voorkomen, verminderen en genezen van gezondheidsklachten.

Inhoud van de opleiding

De orthomoleculaire voedingsleer vormt de basis van de cursus.

Dag 1:

Basis orthomoleculaire voedingsleer, macro- en micronutriënten, zuur-base en doseringen.

Dag 2:

Micronutriënten: vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren.

Dag 3:

Spijsvertering, leverdetoxificatie, maag- en darmstelsel, glutenintolerantie, leaky gut.

Dag 4:

Stress en burn-out, immuunsysteem: eerstelijns, tweedelijns, derdelijns immuunsysteem.

Dag 5:

Energie, mitochondriale aandoeningen, bloedsuikerstabilisatie, metabool syndroom, vermoeidheid, schildklier.

Dag 6:

Hormoonstelsel: stresshormonen, schildklier, geslachtshormonen, vruchtbaarheid en zwangerschap, vrouwenklachten.

Dag 7:

Bewegingsapparaat: artrose en osteoporose, huid, haar en nagels, bioritme, slaap.

Dag 8:

Neurotransmitters, Braverman, depressie en angst, praktijkvoering.

Vooropleiding

Er zijn geen verplichte vooropleidingen. Wij adviseren wel van tevoren de 4-daagse cursus tot Orthomoleculair Voedingsadviseur te volgen.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met hand-outs, syllabus en vitaminen- en mineralenmap.

Accreditatie

KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST) geaccrediteerd. Het totaal aantal ECTS studiepunten voor deze opleiding is 12 punten. Bij het behalen van 15 ECTS kunt u lid worden van de beroepsvereniging BATC.

Stichting ADAP accrediteert deze opleiding voor leden van de NVD met 48 punten. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Certificering

Er worden steeds korte tussentijdse toetsen gedaan en na afronding van de lessen (één of twee weken na de laatste lesdag) wordt een eindexamen afgelegd. Na een goed resultaat wordt het diploma Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur afgegeven.

Niveau

HBO-Niveau

Financiëel

Kosten: 
€ 895.00
  • Exclusief 21% BTW, € 1082,95 inclusief BTW
  • Let op! Voor deze opleiding gelden inschrijfkosten, het bovengenoemde bedrag is exclusief inschrijfkosten à € 25,- incl. BTW.
  • Inclusief lesmateriaal, examen, koffie, thee en op alle dagen een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.terug naar overzicht