Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Orthomoleculair Voedingsadviseur


Datum: 29-01-2020

Website: www.sohf.nl/opleidingen/orthomoleculair-voedingsadviseur

Organisatie: Stichting Ortho Health Foundation

Omschrijving

Algemeen

Overweegt u een carrière in de orthomoleculaire voedingsleer? Of wilt u als zorgverlener, personal trainer of winkelier beschikken over professionele kennis op het gebied van vitaminen, mineralen en aminozuren? Dan is deze 4-daagse cursus iets voor u. Het is de eerste stap in de orthomoleculaire voedingsleer van waaruit u verdere opleidingen kunt volgen.

Omdat meer dan 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd is, is de cursus Orthomoleculair Voedingsadviseur een must voor iedereen die direct of indirect aan de gezondheid van mensen wilt werken.  Als voedingsadviseur helpt u mensen inzicht te geven in hun leef- en voedingspatroon. U coacht mensen naar een gezondere levensstijl, waarin u hen zelf verantwoordelijk maakt en houdt voor hun gedrag en eetgewoonten. Dat kan natuurlijk alleen als u begrijpt wat de juiste voeding voor het lichaam kan betekenen.

Niveau

Deze opleiding vereist een MBO denkniveau.

Na het volgen van deze opleiding heeft u

 

Doel & opzet

Deze opleiding bestaat uit 4 opleidingsdagen. Tijdens de opleidingsdagen zult u de gehele dag van 09:30 tot 17:00 uur op de locatie aanwezig zijn, waar u ook zal worden voorzien van een gezonde lunch.

De docent zal de stof toelichten en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Bij veel vragen zal de docent erop aansturen om de vragen op een vast moment op de dag te stellen, zodat er geen problemen ontstaan bij het volledig behandelen van de lesstof.

Het lesmateriaal wordt volledig door de organisator verzorgd en voor u klaargelegd, er is geen verplichte aanvullende literatuur. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje studieprogramma. Naast het lesmateriaal ontvang u ook het boek “Met Verstand Gezond” geschreven door Ineke Haisma.

Studieprogramma & studiebelasting 

De opleiding kent 4 lesdagen. De volgende onderwerpen zullen uitvoerig aanbod komen: 

Lesdag Lesstof
Lesdag 1  Wat is orthomoleculaire voeding? Het belang van goede basisvoeding, lichaamseigen en lichaamsvreemde stoffen, macro- en micronutriënten, spijsvertering (van mond tot kont). 
Lesdag 2 Vitaminen, verzadigde en onverzadigde vetzuren, zuur-base balans en hart en vaatziekten. 
Lesdag 3

Mineralen en spoorelementen, immuunsysteem, AGE's en het ademhalingsstelsel. 

Lesdag 4 Aminozuren, spijsverteringsenzymen, hormoonstelsel, urinewegstelsel en zenuwstelsel. 

De volgende lesstof zal gedurende de lessen worden behandeld:

Welke lesdag Wat wordt behandeld
Lesdag 1 PowerPoint van lesdag 1, hoofdstuk 1 t/m 5 van de syllabus
Lesdag 2 PowerPoint van lesdag 2, hoofdstuk 6 t/m 12 van de syllabus
Lesdag 3 PowerPoint van lesdag 3, hoofdstuk 13 t/m 15 van de syllabus 
Lesdag 4 PowerPoint van lesdag 4, hoofdstuk 15 t/m 20 van de syllabus 

Het lesmateriaal wordt volledig verzorgd door de organisator en zal gedurende de eerste lesdag aan u worden uitgedeeld. 

Huiswerkopdrachten: 

Uw kennis wordt tijdens deze opleiding niet getoetst aan de hand van een eindexamen, maar gedurende de opleiding dient u huiswerkopdrachten in te leveren. Aan het eind van elk hoofdstuk uit de syllabus worden 10 multiple choice vragen gesteld. De syllabus bestaat uit totaal 20 hoofdstukken. Deze vragen dient u zelfstandig te beantwoorden en in te leveren bij de docent van de opleiding. Meer informatie over de inleverdata en hoe u deze huiswerkopdrachten inlevert (digitaal) krijgt u uitgelegd op de eerste lesdag.

Studiebelasting:

De opleiding kent een studiebelasting van 4 ECTS studiepunten.

1 ECT staat voor 28 uur studie. Zowel de lesdagen als zelfstudie zitten bij deze studie-uren inbegrepen.

Toelatingseisen/ Vooropleiding 

Er is geen verplichte vooropleiding vereist om deze opleiding te kunnen volgen. Iedereen die beroepsmatig graag meer wilt weten over de werking van het lichaam en de waarde van voeding en supplementen bij het (preventief) behandelen van gezondheidsklachten kan zich aanmelden.

Beroepsmogelijkheden & accreditatie 

Na het volgen van deze opleiding bent u adviseur op orthomoleculair gebied met betrekking tot voeding en suppletie. Ook is deze cursus interessant om te volgen voor professionals in de gezondheidszorg die in hun dagelijkse werk worden geconfronteerd met vragen hierover. Bijvoorbeeld mensen met een eigen praktijk gericht op voetverzorging, huidverzorging en afslanken. Maar ook personal trainers, drogisten en apothekers of mensen die werken in een natuurvoedingswinkel.

Vervolgtraject scholingen

Vervolgopleiding: Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur

Bij- en nascholingen: na het afronden van Orthomoleculair Voedingsadviseur is het mogelijk om alle bij- en nascholingen te volgen op Orthomoleculair Kennisniveau 1.

Accreditatie

Deze opleiding is erkend door: KTNO (K8367) voor de beroepsverenigingen BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST en VIV. Het totaal aantal ECTS (studiepunten) voor deze opleiding is 4 punten.

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar deze pagina.

Docent

De cursus wordt gegeven door Ineke Haisma. Zij heeft zelf de opleiding voor Orthomoleculaire Geneeskunde gedaan en heeft al meer dan tien jaar een eigen praktijk. Naast haar praktijk geeft Ineke lezingen en cursussen en is ze auteur van het boek ‘Met Verstand Gezond’.

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 495.00
  • Exclusief 21% BTW, € 598,95 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, een gezond lunchbuffet op elke lesdag, lesmateriaal en het boek "Met Verstand Gezond’ van Ineke Haisma

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 5% extra administratiekosten gerekend.
 
Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.terug naar overzicht