Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Rebalancing Workshop - Omgaan met je reactiepatronen


Datum: 07-10-2017

Website: www.praktijkkaroena.nl

Organisatie: Marianne Pijnenborg

Omschrijving
Omgaan met je reactiepatronen
Veel van wat je doet en hoe je reageert, gebeurt automatisch, zonder erbij stil te staan, zonder erover na te denken. Je hebt ze vast ook: gewoontes die elke dag terugkomen en die je routinematig doet. En het zal je ook niet onbekend zijn dat je vaak op dezelfde manier reageert wanneer je emotioneel door iets geraakt wordt. Het lijkt dan onmogelijk om het anders te doen, omdat de huidige situatie je gewoontepatronen triggert. Hoe kun je uit je reactiepatronen stappen en weer aandachtig aanwezig zijn bij wat je ervaart? Hoe kun je vrij worden van herhalende emotionele reacties?
Op deze dag krijg je tools aangereikt om meer mindful te zijn bij alles waar je mee bezig bent. Je wordt je bewust van de ervaringen uit het verleden die geleid hebben tot jouw reactiepatronen.
Er is ook aandacht voor jouw verdedigingsmechanismen die ontstaan zijn om je te beschermen tegen heftige emoties. Dit mechanisme zorgt ervoor dat emoties, die je als negatief of onprettig ervaart, niet voelt, waardoor deze ook onbewust blijven. Je leert op deze dag om daar anders mee om te gaan, zodat je een volgende keer kunt kiezen hoe je reageert op wat jou raakt.
Waar ligt mijn grens?


Praktische informatie

Data:   7 oktober 2017 - Omgaan met reactiepatronen
           4 november 2017 - Ontmoeting met je schaduw
Tijd: 9.30 - 17.00 uur
Locatie: De Tempeliershoeve in Haaren (www.tempeliershoeve.nl)
Kosten: € 280,- volledige training
            € 100,- per losse workshopdag
            (lunch zelf meenemen)
Deelnemers: max. 14 personen

terug naar overzicht