Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk voor voetreflexologie


Hilde Steeghs - Coenders
Roothweg 6
5964 NS Meterik
Limburg
077 3987206

www.voetreflex-hilde.nl
hsteeghs@home.nl
 
Disciplines:
Massage (alle vormen vallen hieronder), Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
voetreflextherapie meterikMijn naam is Hilde Steeghs-Coenders.

Na het afsluiten van de 3 jarige opleiding Voetreflextherapie en de HBO opleiding medische basiskennis bij Sonnevelt Opleidingen, ben ik met mijn eigen praktijk begonnen. Tijdens en na mijn opleiding heb ik diverse bijscholingen gevolgd om nog beter te kunnen inspelen op de diverse klachten.

Mijn werkwijze
Door een intake/anamnesegesprek krijg ik een duidelijk beeld van de klachten. Aan de hand hiervan ga ik kijken welke behandelmethoden het beste bij u passen zodat u een individuele en persoonlijke aanpak krijgt. De 1e behandeling duurt daarom altijd langer. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 1 uur. Voor een goed resultaat zijn 6 tot 10 behandelingen aan te raden, doch verlenging kan nodig zijn en preventieve behandeling op regelmatige basis is een aanrader. Hoe langer de klacht bestaat of hoe meer klachten, hoe meer behandelingen er meestal nodig zijn. Alle behandelingen zijn een aanvulling, geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Voetreflextherapie
Onze voeten weerspiegelen ons hele lichaam, met alle organen, weefsels en functies. Voelt het in het lichaam ergens niet prettig aan, dan kan dat voelbaar zijn op de reflexzone van de voet. Door de reflexzone op speciale manieren te wrijven, trillen of vast te houden, gaat er een prikkel naar de desbetreffende organen, spieren of weefsels. Dit bevordert de bloedcirculatie en energiedoorstroming en dus de zelfgenezende werking van het lichaam.

Wat doet voetreflextherapie?
  • Zorgt voor ontspanning van lichaam en geest;
  • Stimuleert de bloedvoorziening en verhoogt de weerstand;
  • Bevordert de energiedoorstroming;
  • Verbetert de zenuw- en hormoonfuncties;
  • Blokkades in het lichaam worden opgespoord en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.
Naast de voetreflextherapie kunt u bij mij ook terecht voor 
  • Hoofd-, nek- en schoudermassage;
  • Welness massage;
  • Chinflex: hierbij worden de zones op de voeten gemasseerd in combinatie met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën.
Vergoeding zorgpolis

Ik ben aangesloten bij de Beroespverening Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT), waardoor ik ben geregistreerd als geneeskundig therapeut. 
De meeste zorgverzekeringen vergoeden de voetmassage geheel of gedeeltelijk, als u aanvullend bent verzekerd. Voor specifieke informatie hiervoor, verwijs ik u naar uw zorgpolis of zorgverzekeraar. 

Mijn AGB-zorgverlenersnummer is 90035419

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of mijn website: www.voetreflex-hilde.nl 
Graag tot ziens!

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

FAGT - Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten