Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Feet Body and Mind


Loes Schweers
Dorpsstraat 3
2665 BG Bleiswijk
Zuid-Holland
06 43567024

www.feet-body-and-mind.nl
info@feet-body-and-mind.nl
 
Disciplines:
Hot Stone Massage, Massage (alle vormen vallen hieronder), Stoelmassage, Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
voetreflextherapie bleiswijkMag ik me even voorstellen ?
Als pedicure ben ik 17 jaar geleden mijn voetverzorgingssalon gestart. Naast het reguliere pedicure-werk raakte ik erg geïnteresseerd in de Reflexzonetherapie, vooral voor de voeten. Gedurende de tijd groeide mijn interesse steeds verder uit naar de lichaamsmassage daarom ben ik de opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage gaan doen. Naast de opleiding Hotstone massage heb ik de Sabaaydi massage en Stoelmassage gedaan. Deze vormen van massage zijn erg goed met elkaar te combineren omdat het een holistische therapie is. Met mensen omgaan is mijn grote passie. 
Daarom ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het spirituele en het zelfgenezend vermogen van de mens.

Reflexzonetherapie
Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uitgaat dat op handen en voeten zones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen. Het gebruik van reflexzonetherapie omvat:
  • Verlichting van stress en spanning
  • Verbetering van de doorbloeding en het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel
  • Activering zelfherstellend vermogen
  • Optimalisering van de zenuw- en hormoon functies maar is daartoe niet beperkt.

Deze massagevorm activeert en ondersteunt het vermogen van de mens.
Ik genees niet maar help uzelf te genezen. Ik behandel niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht of pijn bevindt, maar alle zones op beide voeten en op die manier zie ik “de mens als geheel”.

Integrale Lichaamsmassage
Massage is waarschijnlijk de oudste vorm van therapie. Masseren werd reeds 5000 jaar geleden toegepast in het Midden en Verre Oosten. Sinds 1900 is er ook in Europa een toenemende belangstelling en is lichaamsmassage erkend als een behandelmethode die zorgt voor een behoud en verbetering van optimale gezondheid. Deze vorm van massage geeft een dieper ontspanning en de effecten zijn krachtig. Daarnaast werkt massage ook stimulerend en versterkend op lichaam en geest. Op lichamelijk gebied is de behandeling erop gericht de doorbloeding te stimuleren, de spierspanning te verminderen of juist te versterken en het zenuwstelsel weer in balans te brengen. Op geestelijk gebied zult u rust en kalmte ervaren.

Hotstone Massage
Is een combinatie van diverse massage technieken waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel warme als koude stenen. Het ontspant het lichaam tot het diepste niveau. Deze diep werkende massage is zeer effectief en is er op gericht de vaak aanwezige spanning op te heffen. De weldadige warmte stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en geeft een totaal gevoel van welzijn.

sabaaydi massage bleiswijkSabaaydi Massage
Is een uit Thailand afkomstige massage die met stempels met warme kruiden en massage op de oosterse en westerse in één. Met deze massage kom je tot een dieper niveau van ontspanning waardoor de spanningen loskomen en waardoor de lichaamsenergie beter gaat stromen. De massage wordt gegeven met rijstebloemolie en kruidenstempels deze hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect.

Stoelmassage
Stoelshiatsu is een Japanse drukpuntmassage op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals stress en RSI.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

FAGT - Federatie voor Additief Geneeskundig TherapeutenProVoet - Brancheorganisatie voor de PedicureVNRT - Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten