Vind nu een alternatief arts / therapeut in

't Klooster - Natuurlijke Geneeswijzen


Frouke van Dam
Kloosterallee 3
8167 LT Oene
Gelderland
0578 641789

www.praktijkhetklooster.nl
info@tklooster.com
 
Disciplines:
Acupunctuur, APS Therapie, Aromatherapie, Bloesemtherapie, Coaching & Counseling, Fytotherapie (kruidengeneeskunde), Geactiveerde Zuurstoftherapie / Spirovitalisering, Homeopathie, Manuele Therapie, Natuurgeneeskunde, Orthomoleculaire geneeskunde, Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
geactiveerde zuurstoftherapie veluwe 


 Acupunctuur en i-Healththerapie

i-HEALTH is een computeranalyse systeem voor meridiaandiagnostiek en –behandeling. Met behulp van dit systeem wordt bij klachten vastgesteld welke meridianen verstoord zijn, wat daarvan de oorzaak is en waarme

e deze verstoring op te heffen is. Het is een unieke combinatie van 5000 jaar oude Chinese wijsheid, gebaseerd op de energiestromingen in de meridianen en Westerse logica en computertechnologie, met als motto: "Meten is weten". Meer informatie.

Voetreflextherapie
voetreflextherapie gelderlandReflexzonetherapie is een westerse therapievorm gebaseerd op de eeuwenoude Chinese geneeskunde. Op de voeten, handen en oren liggen reflexzones die in nauwe verbinding staan met bepaalde organen, klieren en andere delen van het lichaam.

Door het stimuleren, door massage van of druk op de reflexpunten, meestal op de voet, wordt de normale functie van het betrokken orgaan bevorderd. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hierdoor ingeschakeld. Het genezingsproces wordt zo op natuurlijke wijze gestimuleerd. Meer informatie.

 

Geactiveerde Zuurstoftherapie
geactiveerde zuurastoftherapie gelderlandDe geactiveerde zuurstoftherapie van Active Air en Airnergy—ook wel bekend als spirovitalisatie—zorgt ervoor dat de ingeademde zuurstof beter door het lichaam kan worden benut. Het toepassen van deze therapie beïnvloedt de gezondheid en de vitaliteit en lijkt ook een positieve invloed op de levensverwachting te hebben. Geactiveerde zuurstoftherapie is een volstrekt natuurlijke therapie, waarvan geen bijwerkingen bekend zijn.


U kunt ook bij ons terecht voor de verhuur van de apparatuur. Informatie


APS-Therapy: Dé revolutionaire pijn bestrijdingstherapie voor iedereen!

Het gebruik van het APS-Therapytoestel vermindert de pijnklachten, geeft lokaal meer energie en versnelt de afvoer van afvalstoffen en daarmee het herstel bij acute en chronische pijnklachten. De therapie is een vorm van elektrotherapie (zenuwstimulatie) die ontwikkeld is in de jaren negentig van de vorige eeuw. Wetenschappelijk en klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de therapie belangrijke biochemische reacties veroorzaakt in de lichaamscellen. De stoffen die daarbij vrijkomen, hebben een pijnstillend, ontstekingsremmend en helend effect. APS-Therapy heeft geen bijwerkingen en vrijwel geen contra-indicaties. Meer informatie.


Detoxkuur

De ontgiftingskuur van ’t Klooster helpt het lichaam om op een effectieve manier te ontgiften en om de ontstane verzuring te bestrijden. In twaalf dagen komt u driemaal naar de praktijk voor een behandeling met het Aquadetox voetenbad en een behandeling met Geactiveerde Zuurstoftherapie. In de tussenliggende periode krijgt u homeopathische en natuurlijke ontgiftingsmiddelen mee voor thuisgebruik. Wij zorgen ervoor dat uw lichaam zich op een heel natuurlijke wijze ontdoet van de slakken en gifstoffen. Daardoor krijgt u geen last van allerlei vervelende bijwerkingen. U kunt qua activiteiten gewoon alles blijven doen, zoals u dat gewend was. Meer informatie.

Heart rate variability (HRV) meting en analyse

 

Hoe gezond zijn we eigenlijk en welke therapie kan helpen om onze gezondheid te verbeteren? De hartslagvariabiliteit geeft weer hoe groot het tijdsinterval tussen de verschillende hartslagen is. Een grotere variatie in de tijdsintervallen tussen de hartslagen betekent dat het reguleringsvermogen van het autonome zenuwstelsel en dus de vitaliteit groter is. Het meten van de hartslagvariabiliteit helpt om te bepalen hoe gezond een mens is en ook om te bepalen of een bepaalde therapie aan zal slaan. De HRV-meting wordt uitgevoerd in rust. De ontspanningszenuw (parasympathicus) hoort in rust actiever te zijn dan de spanningszenuw (sympathicus). Er wordt een band met een elektrode over het borstbeen gespannen en in ongeveer zeven minuten worden 520 hartslagen geregistreerd en wordt de afstand tussen die hartslagen door de computer berekend. In een aantal duidelijke grafieken is het resultaat af te lezen. Er kunnen dan goede conclusies worden getrokken over het functioneren van het autonome zenuwstelsel. Meer informatie.

Personal Counseling & Coaching

Bij 't Klooster verzorgt een psychologisch geschoolde therapeut consulten voor mensen die te maken hebben met communicatieve, relationele, emotionele en zingevingsvraagstukken. Typische voorbeelden daarvan zijn:

· Een relatie die op de klippen dreigt te lopen

· Moeite hebben met het leggen en onderhouden van sociale contacten

· Burn-out

· Stressgevoeligheid 

· Stemmingswisselingen en depressieve klachten

· Geen doel meer hebben in het leven

 De benadering is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie, gecombineerd met praktische vaardigheidstrainingen. Meer informatie.

 

 

Kloosterallee 3
8167 LT  Oene
0578 641789
www.tklooster.com
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

LVNG - Landelijke Vereniging Natuurlijke GeneeswijzenRBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire ZorgSRBAG - Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg