Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Shiatsupraktijk Annelies van Dooren


Annelies van Dooren
Vuurpad 19
8312 PN Creil
Flevoland
0527 274488
06 22748293

www.shiatsu.vuurpad.nl
shiatsu@vuurpad.nl
 
Disciplines:
EFT - Emotional Freedom Techniques, Neurofeedback, Shiatsu
 
Omschrijving:
Shiatsu
shiatsu creil noord oost polder emmeloord flevolandShiatsu is een manuele therapie, afkomstig uit Japan, die zijn oorsprong vindt in een lange Oosterse geneeskundige traditie, voortbouwend op eeuwenoude Chinese ideeën en ervaringen. De therapeut gebruikt zowel zachte druk met de duimen, vingers, ellebogen en knieën, als stevige stabiele druk. De behandeling vindt plaats op traditionele wijze op een op de grond gelegen Japanse matras van katoen, de futon. Shiatsu therapie werkt heilzaam bij diverse lichamelijke klachten zoals vatbaarheid voor griep en verkoudheid, algemene vermoeidheid , spanning en stress, slapeloosheid.

Ook bij klachten van emotionele aard zoals depressie, overgevoeligheid, angsten en rusteloosheid. Shiatsu werkt ook verlichtend of genezend bij chronische aandoeningen, bijvoorbeeld spier- en gewrichtsklachten, rugpijn, huidirritaties, problemen met de spijsvertering en vrouwenproblemen zoals rond de menstruatie, zwangerschap en overgang.

Iokai Shiatsu
Iokai Shiatsu - ook genoemd Iokai Meridiaan Shiatsu - is ontwikkeld door meester Shizuto Masunaga.

EFT - Emotional Freedom Technique

Neuroplan Coaching en Training pakt emotie-gerelateerde problemen aan met Emotional Freedom Technique, in het nederlands Emotionele Vrijheid techniek EVT. Het is een verrassend eenvoudige en toegankelijke methode om iemand te bevrijden van de emotionele lading van nare ervaringen en gebeurtenissen, negatieve gevoelens en gedachten die het leiden van een normaal leven in de weg zitten. Met EFT kan iemand als het ware toestemming verlenen aan zijn of haar onderbewustzijn om datgene los te laten wat last veroorzaakt, of zelfs ziek maakt. 

Hartritme Coherentie Training
coaching en training creilOns hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden.Op het ritme van de hartslagen gaan de informatiestyromen naar ons brein en het lichaam. Is dat ritme regelmatig dan werken lichaam en brein synchroon samen.

Dan is het cardiale systeem gezond en in balans, en is er een regelmatige afwisseling in het ritme van die hartslagen. Analyses van die hartritme variabiliteit (HRV) laten zien dat het hart (of het hartritmepatroon) gevoelig is voor stemmingen en emoties. Verstoren die het lichaamseigen coherentiepatroon van de hartritmevariabiliteit dan is dat een signaal van onbalans.

Neurofeedback
De oorzaak van veel klachten is vaak een storing in het functioneren van het centrale zenuwstelsel. Dat kan aangeboren zijn maar meestal is dat het gevolg van chronische stress (welvaartsziekte nummer één), een trauma, verslaving of een herseninfarct. Daardoor kunnen zelfs op den duur hele gebieden van het brein beschadigd raken, waardoor er problemen ontstaan in geheugenfuncties, leerfuncties, gedragsfuncties, motorische- organische- en cognitieve functies. 
Bij het eerste bezoek is er een uitgebreid gesprek met de therapeut(en) over de klachten, de eventuele ziektegeschiedenis, en de levens-omstandigheden.
Tijdens het tweede bezoek besluit u in overleg met de therapeut of Neurofeedback wel de meest geschikte en effectieve training is. Als het uw keus is om de training te gaan volgen kunt u een proeftraining doen om kennis te maken met de therapie.

Praktijk te Creil en Amsterdam
neurofeedback flevoland creilNaast mijn praktijk in Creil geef ik ook shiatsu in Amsterdam. 
Shiatsu Sporenburg
Lampenistenstraat 135
1019 TK  Amsterdam
Voor het maken van een afspraak kunt u mij per mail en telefonisch bereiken.
Mocht u meer informatie willen, bekijk dan ook de website: www.neuroplan.nl
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

SRBAG - Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende GezondheidszorgTCZ - Tuchtrecht Complementaire ZorgVIS (IOKAI) - Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten