Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Iokai Shiatsu Pauline Napjus


Pauline Napjus
Turnhoutplantsoen 17
1066 NP Amsterdam
Noord-Holland
06 28194145

pnapjus@gmail.com
 
Disciplines:
Shiatsu
 
Omschrijving:
Mijn naam is Pauline Napjus, ik ben Iokai Shiatsu therapeut in Amsterdam Nieuw Sloten.

Ik ben geboren in 1959, ben getrouwd en heb 2 zonen. Ik ben geïnteresseerd in de oosterse filosofie en kijk op het leven, en probeer wat ik leer toe te passen in mijn leven, en zodoende ook uit te dragen in mijn omgeving.

Shiatsu spreekt mij zo aan omdat het een stille, maar zeer directe vorm van communicatie is via aanraking. Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien. En het lichaam is eerlijk.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie afkomstig uit Japan en later vanuit China. Het woord Shiatsu betekent letterlijk: “druk met de vingers”.

Achter het fysieke lichaam bevindt zich een vitale energie (Ki of Chi) die de levensactiviteit regelt. Deze vitale energie stroomt door een netwerk van meridianen (energiebanen). Elke meridiaan refereert aan een ander aspect van het leven/de levensenergie.

Bij Iokai Shiatsu behandel ik het meridiaan-netwerk dat gekoppeld is aan de verstoorde levensfunctie, en beoog zo een vrijere circulatie. Je behandelt het leven, maakt contact met de levensenergie. Het uiteindelijke doel: vol leven; ongehinderd; natuurlijk!

Ki, die door de meridianen stroomt, kan op sommige plaatsen gestagneerd raken. Door middel van diagnose spoor ik op waar de blokkades zich bevinden. Hierbij maak ik gebruik van de principes van Yin en Yang, die aan de basis liggen van de traditionele oosterse geneeskunde. Diagnose vormt een belangrijk onderdeel van de behandeling.

De eenvoudige techniek is doeltreffend: het gewicht aanbrengen op het lichaam van de ontvanger d.m.v. druk van duim, handpalm, elleboog, of knie. Ook maak ik gebruik van speciale strekkingen en mobilisaties. Hierdoor wordt Ki naar een vrijere circulatie aangezet. Dit beïnvloedt zowel lichaam als geest.

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

SRBAG - Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende GezondheidszorgTCZ - Tuchtrecht Complementaire ZorgVIS (IOKAI) - Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten