Vind nu een alternatief arts / therapeut in

De Vuurvlinder


Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde
Drenthe
0592 248077

Hellen Rommers op TwitterHellen Rommers op FacebookHellen Rommers op LinkedIn
www.devuurvlinder.com
info@devuurvlinder.com
 
Disciplines:
Dorn methode, EFT - Emotional Freedom Techniques, Lichaamsgerichte Therapie, Massage (alle vormen vallen hieronder), Quantum Touch, Stoelmassage, Tenen Lezen, Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
voetreflextherapie drenthe rolde hellen rommers


Reflexzonetherapie
Reflexzonetherapie, vaak ook voetreflextherapie genoemd, is een natuurlijke behandelwijze die uitgaat van het principe dat elk mens als geheel wordt weerspiegeld in delen van het geheel. Anders gezegd; ons lichaam wordt weerspiegeld in onder andere onze voeten, handen en andere delen van ons lichaam. Deze weerspiegelingen noemen we reflexzones.
Het zorgvuldig aftasten van de reflexzones en het toepassen van bepaalde massage technieken hebben een harmoniserend effect op het lichaam.
Het doel van de therapie is het bereiken van een natuurlijk evenwicht.

Voeten
In de therapeutische reflexzone behandelingen, onderzoek en behandel ik in eerste instantie de voeten. Voeten geven mij veel informatie over de toestand van lichaam en geest op dat moment. 

Handen
Op de handen bevinden zich, net als op de voeten, reflexzones van het lichaam. In sommige situaties kies ik ervoor om handreflexologie toe te passen. Ik gebruik handen ook om oefeningen voor thuis mee te geven. Veel mensen vinden het prettig om zelf thuis iets te kunnen doen.

Lichaamsreflexologie
Vanuit het embryonale stadium is ons lichaam uit segmenten opgebouwd. Deze segmenten worden aangestuurd door zenuwen die uit het ruggenmerg naar buiten treden. Door groei van ons lichaam zijn de segmenten die bij een bepaalde zenuw horen min of meer uit elkaar geschoven. Je kunt je, ook als je je erin verdiept, bijna niet meer voorstellen welke segmenten aangestuurd worden door die bepaalde ruggenmergzenuw. Misschien weet je wel dat, wanneer iemand last van zijn linkerarm heeft, er gekeken wordt naar de hartfunctie van diegene. Dit noemen we een segmentaal verschijnsel.

Dorn methode
De Dorn methode is een manier waarbij beenlengteverschil wordt opgeheven en vervolgens de bekkenscheefstand en verschoven wervels worden gecorrigeerd. De correctie gebeurt tijdens beweging waardoor het lichaam de correctie gemakkelijk accepteert. Tijdens de behandeling ben je actief betrokken bij wat er gebeurt en leer je meteen eenvoudige oefeningen aan om thuis te herhalen. Het is verstandig om de eerste dagen na de behandeling geen zwaar werk te verrichten. De eerste dagen kun je ook spierpijn ervaren. De spieren moeten even wennen aan de nieuwe stand. Een advies is om voldoende water te drinken om alle vrijkomende afvalstoffen af te voeren.

Chi Neng Qigong, echt iets voor jou!
Heb je behoefte aan ontspanning? -  Wil je vitaal en gezond zijn? - Wil je je lichaam als kompas gebruiken? - Wil je jezelf leren kennen? - Wil je sterker in je schoenen staan?

Chi Neng Qigong (spreek uit tsjie neng tsjie kong) is een Chinese bewegingsleer die bestaat uit eenvoudige effectieve oefeningen voor jong en oud om gezond te worden en te blijven. Chi Neng Qigong is een vorm van meditatie in beweging. Het is een diepgaand middel om aan jezelf te werken.

Voed je lichaam met levensenergie
Je maakt openende en sluitende bewegingen en richt je aandacht daarbij afwisselend ver buiten je en in je lichaam. Daardoor voed je je lichaam en hersenen met levensenergie (chi) uit de natuur en word je gezond en vitaal. Door de afwisseling van inspanning en ontspanning wordt je lichaam soepel, harmonieus en sterk en je lichaamshouding corrigeert zich.

Stoelmassage, ook voor bedrijven
Stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven in een speciaal voor deze massage geschikte stoel en duurt een kwartier. De intentie van deze massage is preventief, het kan gezien worden als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam en ter voorkoming van (oplopende)stress. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Afspraak maken of extra informatie
Als u meer zou willen weten over de behandelingen en waarvoor deze geschikt zijn, kijn dan even op mijn website. Voor het maken van een afspraak kunt u mij bellen (tel 0592 248077 ) of mailen.
Graag tot ziens.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

KaTa - Beroepsvereniging Stoelmasseurs TouchPro EuropeQuantum Touch in NederlandVNRT - Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten