Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Iokai Shiatsu Praktijk Boerboom


Karen Boerboom
Roggeveld 21
6641 SL Beuningen
Gelderland
024 6770113

www.shiatsu-boerboom.nl
kboerboom@12move.nl
 
Disciplines:
Massage (alle vormen vallen hieronder), Shiatsu
 
Omschrijving:
Preventief en therapeutisch
Iokai shiatsu versterkt uw basisconditie, vitaliseert, ontspant en kalmeert. U hoeft niet ziek te zijn om de weldadige werking van shiatsu te ondergaan. Het bevordert een diepe rustige slaap en draagt daardoor bij aan een beter emotioneel evenwicht. Het versterkt uw imuunsysteem zodat u minder vatbaar bent voor o.a. griep, verkoudheid en algehele vermoeidheid.


De eisen die de maatschappij aan ons stelt kunnen diverse klachten veroorzaken, die heel goed met shiatsu te behandelen zijn, zoals o.a. depressie, burnout, stress, hoofdpijn, slapeloosheid en eetstoornissen. Ook bij chronische aandoeningen kan iokai shiatsu verlichtend werken, zoals: spier en gewrichtsklachten aan nek, rug, schouders, ledematen en bij spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen en huidirritaties.

Iokai shiatsu wordt gegeven op het geklede lichaam. Tijdens de behandeling draagt u bij voorkeur ruimzittende katoenen kleding. De behandeling wordt op traditionele wijze uitgevoerd op een Japans matras van katoen (futon), dat op de grond ligt.

Wat is een stoelmassage?
Een stoelmassage is een korte maar effectieve behandeling aan hoofd, schouders, nek, armen, handen en rug, die speciaal is ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde houding werken. Dit leidt vaak tot spanning en stijfheid in de spieren, meestal in de nek en schouders en kan op den duur o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, of RSI veroorzaken.

De massagestoel is speciaal ontwikkeld om op locatie een behandeling te geven. De behandeling wordt door de kleding heen gegeven zonder gebruik van olie en duurt 15 minuten. In een uur kunnen 3 behandelingen worden gegeven.

Voordelen Stoelmassage
  • Het doel is gezondheid te bevorderen
  • Werkt preventief en vertaalt zich al snel in een lager ziekte verzuim
  • De werknemer hoeft de deur niet uit en de behandeling kan plaats vinden op de werkplek
  • Een vroegtijdige signalering van gezondheidsklachten, o.a. RSI
  • Per individu wordt gekeken welke stoelmassage nodig is voor dat moment
  • Bij meerdere klachten verzorgt Karen een uitgebreide Iokai Shiatsu behandeling
Workshop Do-in
Deze workshop wordt gegeven tijdens kantoor uren. Do-in betekent letterlijk ´de weg naar binnen´ en de workshop bestaat uit een combinatie van oefeningen en zelfmassage. Ook hier is het doel gezondheid te bevorderen en te behouden.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire ZorgSRBAG - Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende GezondheidszorgVIS (IOKAI) - Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten