Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Karoena


Marianne Pijnenborg
Tempeliersweg 46
5076 AG Haaren
Noord-Brabant
0628518357
0628518357

Marianne Pijnenborg op FacebookMarianne Pijnenborg op LinkedIn
www.praktijkkaroena.nl
info@praktijkkaroena.nl
 
Disciplines:
Lichaamsgerichte Therapie, Rebalancing
 
Omschrijving:

Over mezelf
Marianne Pijnenborg (1966) is Rebalancer, Masseuse en Natuurgeneeskundig Therapeut. 

Missie
Toen ik in 1999 met mijn praktijk begon, was mijn belangrijkste drijfveer iets voor mijn medemens te willen betekenen. Je zou kunnen zeggen dat het met zingeving van mijn bestaan te maken heeft. En naar mate de praktijk zich verder ontwikkelde en ik steeds meer van mezelf ging ontdekken, werd het mij duidelijk op welk niveau ik kan bijdragen. Het is mijn passie een gids te zijn voor mensen bij het doorleven van levensvraagstukken en te begeleiden in het steeds meer en dieper doordringen tot de eigen kern. Het maakt me blij als iemand bij zijn oorspronkelijkheid komt en daar geluk en vrede ervaart. Daarbij zal ik alle kennis en levenservaring gebruiken die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan en nog in de toekomst zal tegenkomen. 

Achtergrond
Na de middelbare school volgde ik de opleiding tot apothekersassistente. In de tien jaar daarna werkte ik in apotheken en ziekenhuizen en raakte ik steeds meer geïnteresseerd in alternatieve vormen van genezing. Vanuit die gedrevenheid volgde ik een opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen, met aansluitend de specialisatie Klassieke Homeopathie (1992 – 1999). Tevens leerde ik diverse massagevormen zoals Klassieke Massage, Heilmassage en Voetreflexologie. Ik werkte gedurende 8 jaar als begeleidster van reinigingskuren in verschillende kuuroorden.

Ik verdiepte me daarnaast in de Oosterse bewegingsleer (Tai Chi en Qi Gong), meditatie (Zen, Vipassana, mindfulness) en doorliep een intensieve periode van zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Ook nam ik deel aan diverse workshops o.a. aan het Jungiaanse Instituut, familieopstellingen, Avatartraining, Tragering, Zelfonderzoek, Trauma Healing, Samassati Kleurenlicht Therapie, Authentic Movement, Oneness Awakening, Byron Katie en stembevrijding. En volgde jaartrainingen in Tantra, Dansen in Zijn (Vijf Ritmes) en Biodanza. In het voorjaar van 2006 heb ik de driejarige opleiding Rebalancing afgerond. Bij voltooien van deze opleiding werd het gevoel voor spiritualiteit, lichaamscontact en procesbegeleiding in mij compleet.

Doelgroep Rebalancing
Voor wie?
Als je behoefte hebt aan:
•meer ruimte, plezier en acceptatie in je lichaam en je leven
•ontspanning en innerlijke rust 
•ondersteuning bij veranderingsprocessen
•inzicht in beperkende lichaams- en levenspatronen
•fysieke en geestelijke souplesse, kracht en vitaliteit
•anders omgaan met pijn, stress en verslavend gedrag
•hulp bij rug, nek, schouderklachten, hoofdpijn, duizeligheid, rsi, whiplash, burnout en overige fysieke klachten
•lichaamsgerichte supervisie en coaching. 

Resultaat
Met Rebalancing ga je op ontdekkingsreis naar jezelf. Het laat je ervaren hoe je je vrijer kunt voelen. Hoe je meer kunt leven vanuit je natuurlijke aard, vanuit passie, kracht en creativiteit. Deze therapievorm is een combinatie van aandachtige aanraking, verschillende massagetechnieken en zelfonderzoekmethoden die je weer terugbrengen bij je oorspronkelijke kern.

Visie
Enkele uitgangspunten van Rebalancing zijn:

  • Al je ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in het lichaam en manifesteren zich onder andere in je lichaamshouding, ademhaling en spierspanning.
  • Hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat, uit zich in je lichaam.
  • Wanneer je geaard bent in je lichaam en in contact bent met wat je voelt, sta je het meest onbevangen en vrij in de werkelijkheid.
Een liefdevolle en meditatieve werkwijze vormt de basis van Rebalancing.


Recensie cliënt Rebalancing
 

Ongeveer een jaar geleden ben ik bij Marianne gekomen na een doorverwijzing van een psycholoog. Ik had te maken met angst en depressieve gevoelens en was op zoek naar “wie ik wel was”. Emoties en gevoelens zaten vast en stond ik niet toe. Ik reageerde be- en veroordelend over mezelf. Hierdoor waren er nekklachten en ik had sowieso een strak en gespannen lichaam. Ik vergat adem te halen en mijn ademhaling verliep ook haperend. Veel last van vermoeidheid en weinig energie. Al met al zat ik duidelijk niet lekker in mijn vel en was erg naar binnen gericht.

 

Ik vind het in eerste instantie erg moeilijk om me over te geven aan de gevoelens van o.a. verdriet en angst die Marianne bij me teweegbrengt door op een respectvolle en liefdevolle manier me aan te raken. Dit gebeurt in een veilige en steeds meer vertrouwde omgeving wat voor mij erg belangrijk is.

 

In de loop van het jaar gebeurt er van alles met me; Het belangrijkste vind ik het terugvinden van mijn gevoel; weer kunnen genieten van allerlei zintuiglijke ervaringen; de aanraking door de wind, de zon, de geluiden in de natuur, de geuren van douche gel en het ontdekken van muziek die me diep raakt. Voor mij is het een bewustwordingsproces van hoe mijn lichaam voelt en dat dat oké is!

Ik kan en mag me op één dag blij, geïrriteerd en verdrietig voelen! Ik ben zachter geworden, niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen. Ik stel minder hoge eisen aan mezelf. Mijn geest en lichaam is beter in balans; voel me meer tevreden en ervaar meer innerlijke rust. Mijn lichaam gaat steeds meer ontspannen.

Ik richt me steeds meer naar buiten; ik zoek vormen op waarin ik me meer kan uiten zoals zingen in een koor, dansen en schrijven. Daarnaast vind ik het heerlijk om te gaan wandelen en yoga te doen.

En hoewel er confronterende en heftige sessies steeds geweest zijn, heb ik nu het gevoel dat ik steeds sterker wordt en dat het proces nog groeiende is.

Het “geraakt worden door aangeraakt te worden” met alles wat daarbij hoort, heeft mij gebracht tot waar ik nu ben; een vrouw die er mag zijn!

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

PRN - Platform Rebalancing NederlandRBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire ZorgSRBAG - Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg
 
TCZ - Tuchtrecht Complementaire ZorgVNT - Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten