Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk de Hoornsemeer


Freek de Jong
Lutulistraat 8
9728 WT Groningen
Groningen
050 5277227
06 16342583

www.praktijkdehoornsemeer.nl
info@praktijkdehoornsemeer.nl
 
Disciplines:
Manuele Therapie, Massage (alle vormen vallen hieronder), Shiatsu
 
Omschrijving:
groningen shiatsu freek de jong massageMijn naam is Freek de Jong. Na een opleiding management en wijsbegeerte, ben ik mij gaan verdiepen in de oosterse filosofie en leefwijze. Hiertoe heb ik 5 jaar in een Zuid-Koreaanse Zen-temple het Boeddhisme bestudeerd en veel gemediteerd. Voor mij waardevolle inzichten heb ik meegenomen naar Groningen en integreer ik in mijn huidige leven. Bij het Dutch Bodywork Academy heb ik de opleiding Shiatsu Ryoho (2007) en Shiatsu Zen-style (2008) gevolgd. Deze therapieën sloten goed aan bij mijn (holistische) beleving van gezondheid. Het beoogt geest, lichaam en gevoel met elkaar in harmonie te laten functioneren en de mens naar een ontspannen en natuurlijke manier van ‘zijn’ te brengen. Naast de vitaliteit en gezondheid die hieruit voortvloeien, maakt dit dat de mens meer vanuit eigen kracht en liefde in de wereld staat. Hierin wil ik graag een bijdrage leveren. U kunt bij mij in Praktijk de Hoornsemeer terecht voor onder andere:

Shiatsu
Shiatsu is een drukpunten massage die zijn oorsprong heeft in de Chinese geneeskunst en na de 6e eeuw na Christus verder is ontwikkeld in Japan. Het is gebaseerd op de invloed die energiebanen (meridianen) op onze fysieke en geestelijke welzijn hebben. Deze meridianen lopen in min of meer vaste lijnen door ons lichaam en bepalen het functioneren van organen, spieren, botten, zenuwen en huid. Door druk uit te oefenen op bepaalde punten op de meridianen (tsubo’s) middels duim, hand of elleboog kan de energie van de betreffende meridiaan gestuurd worden. Hierdoor zal het lichaam een nieuwe balans vinden die voor u prettiger en vitaler aanvoelt. De therapeut doet dus een beroep op het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Shiatsu Zen-style
zen shiatsu groningenZen shiatsu is meer dynamisch en vloeiend dan Shiatsu Ryoho en werkt geheel vanuit de principes van de Chinese geneeskunst, zoals de 5 elementen leer en het meridianen stelsel. Het combineert drie aandachtsgebieden: psychologie, orthodoxe shiatsu en de westerse fysiologie. Tijdens een Zen-shiatsu behandeling kunt u gewaar worden hoe geest en lichaam op elkaar inwerken en kunt u een diepe, dynamische rust ervaren die goed te gebruiken is in het dagelijks leven. Tijdens de behandeling blijft de therapeut in nauw contact met de cliënt en kan hierdoor goed aanvoelen waar diens behoefte ligt en werkt hier vervolgens naar toe. Door het vloeiende en meditatieve karakter van de behandeling kan de cliënt ‘storende’ gedachten makkelijker loslaten. 
Shiatsu Zen-style wordt op de grond uitgevoerd, waarbij u op een zachte futon ligt. U houdt de kleren aan, zodat het belangrijk is dat u soepele en niet knellende kleding aantrekt of bij u hebt.

Klassieke Massage
Dat aanraking een weldadig en helende werking heeft op onze gezondheid is al sinds de oudheid bekend. In de klassieke massage wordt met technieken gewerkt die ook in de fysiotherapie en sportmassage voorkomen, zoals strijken, kneden, kloppen, vibreren en frictioneren. Klassieke massage zorgt voor:
  • Betere doorbloeding van huid en spieren
  • Verlaging spierspanning
  • Simulering van de afvoer van afvalstoffen
  • Positievere lichaamsbeleving
  • Groter lichaamsbewustzijn

Dynamische massage
dynamische massage groningen freek de jongDynamische massage is gebaseerd op de massage technieken van Holistic Pulsing, een onderdeel van de Hawaïaanse traditionele geneeskunst. Door het ritmisch heen en weer schudden en wiegen van het lichaam en specifieke lichaamsdelen, worden spieren en gewrichten los gemaakt en kan uw energie weer vrijelijk stromen. Door de continue golvende beweging in uw lichaam wordt deze massage als zeer weldadig en ontspannen ervaren. Naast het schudden worden ook strekkingen, strijkingen en rotaties gebruikt om pijn en stijfheid te verminderen. De pulsen kunnen subtiel, 
stevig, klein, groot, speels of openend zijn, waarbij altijd uw natuurlijke ritme wordt gerespecteerd.

Manueel Soma Therapie
Manueel Soma Therapie bestaat vooral uit het mobiliseren van gewrichten en wervels. Mobilisaties zijn zachte technieken die gewrichten in hun natuurlijke stand en werking doen terugkeren. Hierbij worden, in tegenstelling tot manipulaties of kraken, de kapselbanden die om de gewrichten zitten niet (onnodig) uitgerekt, zodat deze hun kracht en elasticiteit behouden en de kans op herhaling van zelfde klachten kleiner is. Wanneer zenuwen zijn aangedaan kunnen deze door neuromobilisatie gestimuleerd en beter doorbloed worden. Veel technieken komen uit de reguliere manuele therapie, maar Manueel Soma Therapie onderschiedt zich hiervan door de mens en klacht als geheel te bezien en de behandeling te combineren met natuurgeneeskundige therapiën als shiatsu.

Karui Shiatsu
Dit is een zeer zachte vorm van shiatsu waarbij punten op de meridiaan verbonden worden om zo de natuurlijke stroming van ki (levensenergie) te herstellen. Door lange en subtiele aanraking van speciale punten op de meridiaan worden blokkades opgeheven en treed een diepe ontspanning op.
Deze methode is zeer geschikt voor mensen met veel pijn en mensen die weinig druk op het lichaam kunnen verdragen. Wordt ook veel gebruikt ter ondersteuning bij de behandeling van mensen met psychische klachten.

Mocht mijn verhaal uw interesse hebben gewekt, neem dan gerust een kijkje op mijn website of bel me op 050 5277227 of 06 16342583. Graag tot ziens.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NVST - Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten