Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Het kleine Paradijs


Jacqueline en Willem Feijten
Meilahuzen 9
8734 GA Easterein
Friesland
0515 331136

www.hetkleineparadijs.nl
info@hetkleineparadijs.nl
 
Disciplines:
Coaching & Counseling, Homeopathie, Kindertherapie, Klassieke Homeopathie, Natuurgeneeskunde, NEI - Neuro Emotionele Integratie, NLP - Neuro Linguïstisch Programmeren
 
Omschrijving:
Het kleine Paradijs is een inspirerende en rustgevende plek midden in het Friese landschap. Ontstaan vanuit creatieve inspiratie is het een plaats waar mensen zich thuis kunnen voelen en zich kunnen bezinnen. Een locatie waar cursussen op het gebied van bewustzijn worden gegeven, individuele consulten plaats vinden, kinderen worden begeleid met ‘gedragsproblemen’, overnacht kan worden in bijzondere overnachtingsmogelijkheden, waar gerecreëerd kan worden op een stille plek, waar scholen een vernieuwend schoolreisje kunnen beleven en waar ook andere bewust ingestelde groepen gebruik van kunnen maken door o.m. het geven van workshops.
Het geheel leent zich uitstekend om een verblijf op een leuke, speelse, avontuurlijk, spirituele of creatieve manier in te vullen.

Jacqueline en Willem Feijten zijn ouders van 4 volwassen kinderen. Met als achtergrond de gezondheidszorg en onderwijs hebben zij ruime ervaring in het werken met zowel volwassenen als kinderen. 

Jacqueline (1958) van origine verpleegkundige en al 20 jaar werkzaam als klassiek homeopaat. Zij werkt al jaren vanuit het gedachtegoed van “Een Cursus in Wonderen”, hetgeen in haar leven geïntegreerd is en terug te vinden in de visie. Ze combineert haar werkzaamheden als klassiek homeopaat, met haar ervaring als schrijfcoach. Door creatieve schrijfcursussen aan te bieden kunnen haar cliënten hun bewustwordingsproces vergroten.

Willem (1950) van origine fysiotherapeut. Hij is al vanaf 1991 werkzaam als natuurgeneeskundige. Hij verstaat de kunst om kind met de kinderen te zijn. Hij is verhalenverteller en natuurliefhebber en gek op avontuur. Als bevoegd leerkracht is hij voorstander van vernieuwend onderwijs.

De visie van “Het kleine Paradijs”:
Wij werken vanuit acceptatie en vertrouwen. De taal van acceptatie:
Net als een zaadje heeft een mens het helemaal in zich om tot ontwikkeling te komen. Acceptatie is de vruchtbare grond. De grond die de meeste van ons voor hun groei kregen, zat boordevol met: waarschuwingen, moraliserende toespraken, kritiek, oordelen, bevelen…kortom gevoed vanuit angst. Geen acceptatie doet mensen dichtklappen. Iemand accepteren precies zoals die is, wil niets anders zeggen dan werkelijk onvoorwaardelijk van iemand houden. Uit ervaring weten wij dat dáár de verbinding kan ontstaan en er wondertjes kunnen gebeuren.

Retraiteweken
Het kleine Paradijs is een prachtige plek waar je kunt bezinnen en ontspannen. In deze oase van ruimte en rust kun je de drukte van alledag even achter je laten. Je kunt hier tot jezelf komen, jezelf beter leren kennen en waarderen.

Het terrein is omgeven door bomen en water en naast de grote tuin is er een theehuisje en stilteterras aan het water waar je kunt lezen, schrijven, tekenen, mijmeren e.d. Er is een centraal gelegen kampvuurplaats en een theetuin met veranda. Houd je van (lichte) tuinwerkzaamheden dan is dit mogelijk. In het hoofdgebouw is een meditatieruimte en een gemeenschappelijke eetzitkamer. Je kunt direct vanaf het terrein gebruik maken van fiets,-wandel- en kanoroutes.

De retraite-midweken kun je een extra dementie geven door de cursus 'Luisteren naar je pen' te volgen.

Klassieke Homeopathie
Ieder mens is uniek en de Klassieke Homeopathie probeert aan de hand van een uitgebreid gesprek van ongeveer anderhalf uur in het eerste consult, een homeopathisch middel te vinden dat passend is bij de lichamelijke/psychische klachten, de leefgewoonten en persoonlijkheid van de patiënt Een middel dat de gehele persoon weer in evenwicht brengt en hiermee de voedingsbodem van het ontstaan van klachten opheft.

Ook voor kinderen heeft homeopathie een gunstige invloed op veel emotionele problemen naast allerlei klachten als: koemelkallergie, darmkrampjes, terugkerende oorontstekingen, chronische verkoudheid, slaapproblemen, algemene groei- en ontwikkelingsproblemen, enzovoort. Het driftige kind, het hyperactieve kind, het angstige kind het onzekere kind: een serieuze homeopathische aanpak kan het leven van het kind ( en van de ouders....) een stuk prettiger maken.

N.E.I
Neuro-Emotionele Integratie, is een doeltreffende methode om niet goed verwerkte emoties op te sporen en te integreren, dragelijk te maken. Herbeleving van de pijnplek is daarbij absoluut niet aan de orde.
Mensen die NEI hebben ervaren, hebben meer inzicht in hun functioneren gekregen. Het is hen gelukt doelen te stellen en te bereiken, en ze zijn zich van hun eigen verantwoordelijkheid in het leven bewust.

NLP
Neuro-Linguïstisch Programmeren is een communicatietechniek. Hiermee kijk je naar de manier waarop we informatie opslaan, hoe we onze gedachten weergeven en naar het gedrag dat we erdoor vertonen. NLP laat met behulp van concrete technieken zien hoe we mentaal, emotioneel en fysiek in balans kunnen komen, en hoe we kunnen worden wie we werkelijk willen zijn.NLP is een methode om potentiële kwaliteiten in mensen vrij te maken, zodat zij hun doelen bereiken en tot grote(re) prestaties in staat zijn.

De mogelijkheden staan uitgebreid beschreven op onze website www.hetkleineparadijs.nl Ook is ons programma terug te vinden in de agenda. Graag tot ziens!
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NVKH - Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten