Vind nu een alternatief arts / therapeut in

'Care' Massage- en Therapiepraktijk


Wim Abbing
Knollenkampen 14
9407 RA Assen
Drenthe
0592-346358
06 53968409

www.caremassage.nl
wimcare@home.nl
 
Disciplines:
Coaching & Counseling, Massage (alle vormen vallen hieronder), Relatietherapie
 
Omschrijving:

massage assenWelkom op de website van "Care" Massage- en Therapiepraktijk, een praktijk voor psychomotorische therapie, psychomassage, sportmassage en MTC-taping.

Mensvisie
Binnen de massage- en therapiepraktijk wordt de totale mens als uitgangspunt genomen. Het accent ligt op het hier en nu. We kijken naar problemen die iemand heeft met zichzelf en anderen. Zonodig hebben we aandacht voor de invloed van het verleden op de huidige problematiek.

MTC Taping
MTC-taping is een techniek die gebaseerd is op het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. De werking van MTC-taping berust op de activering van neurologische en en circulatoire systemen. Deze methode vindt haar oorsprong voornamelijk in de wetenschap van de kinesiologie.

Conventionele sporttape is ontworpen om de beweging van pijnlijke spieren en gewrichten te beperken. Om dit te bereiken moeten verschillende lagen tape om en/of over het 
probleemgebied worden gerold. Deze zorgen voor een aanzienlijke druk hetgeen resulteert in een belemmerde circulatie van bloed en lymfe. Dit is een ongewenste bijwerking. Dit is tevens de reden waarom sporttape over het algemeen direct voor het sporten wordt aangebracht en direct na
het sporten weer wordt verwijderd.

mtc taping massage assenMTC-taping is echter gebaseerd op een andere filosofie die zich richt op het verlenen van bewegingsvrijheid om zo het spierstelsel van het lichaam in staat te stellen zich langs biomechanische weg te genezen. Doordat er zoveel aandacht werd geschonken aan het belang van een goede spierfunctie, ontstond het idee om de spieren te behandelen en zo het genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Door gebruik van een elastische tape werd ontdekt dat spieren en andere weefsels met hulp van buitenaf konden worden geholpen. Door middel van MTC-taping kunnen zenuwen, spieren en organen op een totaal nieuwe manier worden behandeld.

Psychomassage
Veel van onze spanningen wordt veroorzaakt doordat we onze gevoelens niet (durven te) uiten. Niet geuite gevoelens zetten zich vast in de spieren en kunnen blokkades veroorzaken zoals rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, stress enz.

Met behulp van psychomassage worden wij ons meer bewust van deze lichaamssignalen. Door deze specifieke massagevorm wordt getracht weer evenwicht in uw energiebalans te brengen.
Psychomassage biedt u ondersteuning bij het anders leren omgaan met uw lichamelijke klachten. Hierdoor wordt meer aan structurele oplossingen gewerkt in plaats van tijdelijke pijnbestrijding.

Psychomotorische therapie (PMT)
Psychomotorische therapie is een therapievorm waarbij de totale mens als uitgangspunt wordt genomen. De lichaamsbeweging en lichaamsbeleving staan centraal bij het doorgronden van de klachten en problemen. Door het bewust worden van uw gedrag kan een relatie worden gelegd tussen uw gedrag en de klacht.

Psychomotorische therapie helpt u bij problemen als:

  • Burn-out
  • Agressieproblematiek
  • Stress
  • Depressiviteit
  • Hyperventilatie
  • Traumaverwerking
  • Relatieproblematiek 

Tevens levert deze vorm van therapie een bijdrage aan het verbeteren van fysieke problemen.

Sportmassage
Een pure sportmassage is erop gericht om onder andere de spieren voor te bereiden op het verrichten van een prestatie. Kortom, na de warming-up de spieren warm te houden. Tijdens een korte pauze in een wedstrijd de spieren op temperatuur te houden en na de prestatie om de afvalstoffen uit het spierweefsel te verwijderen. Sportmassage kan ook worden ingezet ter voorkoming van blessures.
 

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NGS - Nederlands Genootschap voor Sportmassage