Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Natuurgeneeskundige Praktijk de Hanze


Bert van Doorn
Mulertkamp 14
8014 DJ Zwolle
Overijssel
038 4527682
06 51567621

Bert van Doorn op TwitterBert van Doorn op HyvesBert van Doorn op Facebook
www.bioresonantie-therapie.nl
info@bioresonantie-therapie.nl
 
Disciplines:
Aromatherapie, Bio-resonantie therapie, Bloesemtherapie, Celzouttherapie, Fytotherapie (kruidengeneeskunde), Homeopathie, Klassieke Homeopathie, Massage (alle vormen vallen hieronder), Quantum Touch, Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
natuurgeneeskunde zwolle bert van doornMijn naam is Bert van Doorn (geb.1960) en ik heet u hartelijk welkom op de site van mijn natuurgeneeskundige praktijk De Hanze, met vestigingen in Zwolle en Almelo.

Ik ben met mijn praktijk gestart op 21 juni 1997 in Zwolle. Tot die tijd was ik werkzaam in verschillende functies in het bedrijfsleven.

2 Mogelijkheden binnen Praktijk de Hanze:
 • het praktijkconsult
Deze consultvorm vindt plaats op de praktijkadressen in Zwolle en Almelo en duurt gemiddeld ca. 1,5 uur. Een uitgebreide diagnostiek bestaande uit: inventarisatie van de klachten, iriscopie, gelaatsdiagnostiek en het d.m.v. biosensortest uittesten van basis-testsets, die informatie geven over orgaanfuncties, belastingen door schimmels, virussen, bacteriën en parasieten en overgevoeligheden / allergieën voor voedingsmiddelen.
Aansluitend wordt gekeken welke therapie (en) het beste bij de klachten aansluiten.
Dat kunnen zijn klassieke- en/of complexhomeopathie, losse kruiden, Schüßlerzouten, Bachbloesems, edelstenen, etherische oliën, bioresonantie- en magneetveldtherapie, Baunscheidt, schröpfen (cupping), moxa, voedingsadviezen, voetreflex en massage.
 • het online-consult
Ervaring heeft geleerd dat reisafstand, vervoersmogelijkheden, tijdstippen of privé-omstandigheden een belemmering kunnen zijn voor het maken van een afspraak.

Om ook deze cliënten een behandelmogelijkheid te bieden is er daarom een nieuwe dienst in het leven geroepen, die het mogelijk maakt om “online” te behandelen.

Tijd ...
bioresonantie zwolle almelo bert van doornIn de loop der jaren heb ik heel wat cliënten met veel plezier mogen behandelen. Dat plezier heb ik nog steeds, want het geeft me een enorme voldoening, wanneer ik mensen van hun fysieke en/of mentaal-emotionele klachten mag verlossen of op zijn minst hier een verbetering in aan kan brengen.

Tijd is daarbij voor mij ondergeschikt. Soms duurt het 1,5 uur, soms ook 2 uur. Langer is overigens niet duurder. Ik hanteer vaste consultprijzen. 
(voor prijzen kijk onder consult praktijk en consult online op mijn website)

Het intakegesprek
Bij het intakegesprek vindt er een inventarisatie plaats van de klachten. Aangevuld met vragen over o.a. ziektehistorie, medicijngebruik, operaties, vaccinaties, voedingsgewoonten en dergelijke.
Om een goede diagnose te stellen put ik uit meerdere bronnen. 
Dat zijn onder andere:  Iriscopie; het onderzoek gebeurt met een irismicroscoop, een apparaat wat enigszins vergelijkbaar is met de apparatuur die een opticien gebruikt om iemand een bril of lenzen aan te meten, Gelaatsdiagnostiek; naarmate wij ouder worden, gaat onze gezichtshuid steeds meer rimpels groeven en pigmentatieverstoringen vertonen, ze vormen een belangrijke afspiegeling van het inwendige funktioneren van onze organen en de Biotensortest; de biosensor of biotensor is een pendelachtig instrument dat werkt volgens het ja / nee principe en is gebaseerd op een kinesiologische reflex van de tester. Meer over de biotensor in dit filmpje.

Verschillende behandelvormen
voetreflextherapie zwolle almelo bert van doornIk maak in de Natuurgeneeskundige Praktijk de Hanze gebruik van meerdere behandelvormen. Tijdens het intakegesprek is de klacht of zijn de klachten naar boven gekomen en uiteraard met u besproken. Ook is het behandelplan doorgenomen. Hierbij maak ik gebruik van één of een combinatie van de volgende behandelvormen:
 • Klassieke Homeopathie
 • Complexhomeopathie 
 • Fytotherapie (kruidengeneeskunde)
 • Voedingssupplementen en Dieetadviezen
 • Bioresonantie
 • Bach Bloesemtherapie
 • Aromatherapie
 • Voetreflextherapie
 • Quantum Touch
 • Massage
 • Baunscheidt
 • Moxa
 • Edelsteentherapie
Op mijn website treft u uitgebreide beschrijvingen aan van de geboden behandelingen.

Afspraak maken
U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar: info@bioresonantie-therapie.nl of te bellen met 038 - 4527682 of via de knop 'Contact' op mijn website. 

Graag tot ziens, Bert.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire ZorgVNT - Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten