Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Reflexzonepraktijk Uden


Mariëtte Wessels
Helenastraat 76
5401 AM Uden
Noord-Brabant
06 4834 6527

www.reflexzonepraktijk-uden.nl
info@reflexzonepraktijk-uden.nl
 
Disciplines:
Bloesemtherapie, Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
Mijn naam is Mariëtte Wessels. Ik ben gediplomeerd reflexzonetherapeut. Hiervoor heb ik een 4-jarige beroepsopleiding gevolgd bij Stichting Phoenix. Als kind al kwam ik in aanraking met een reflexzonetherapeut. Ik vond het zo fascinerend dat de therapeut via mijn voeten kon zien en voelen waar mijn lichamelijke klachten vandaan kwamen. Later ben ik dan ook een oriëntatiecursus voet- en handmassage gaan volgen. Eenmaal gegrepen door de werking van deze behandeltechnieken op zowel fysiek als emotioneel gebied ben ik uiteindelijk de HBO beroepsopleiding gaan volgen. 

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten.

Reflexzonetherapie
Reflexzone therapie is een behandelwijze die niet een klacht of symptoom behandelt, maar de patiënt als geheel. Het is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uit gaat dat op handen en voeten zones liggen, die corresponderen met organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op handen en voeten. Door reflexzones met duim en vingers te bewerken wordt de doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel verbeterd. Het zelfherstellend vermogen van de mens wordt gestimuleerd zodat (pijn)klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Daarnaast gaat er een ontspannende werking van een reflexzonetherapeutische behandeling uit, waardoor u zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt.

reflexzonetherapie brabantHoe gaat de behandeling?
Voor de eerste behandeling wordt via een vraaggesprek (anamnese) en onderzoekje op handen en/of voeten een behandelplan opgesteld en met u besproken. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht(en). 
Indien gewenst kan uw huisarts op de hoogte gehouden worden van het verloop van de behandelingen.

Reflexzonetherapie kan op voeten en handen worden toegepast bij verscheidene klachten. In principe wordt er op de voeten gewerkt. Is dit niet mogelijk ten gevolge van pijnlijke voeten dan kan er ook op handen gewerkt worden. Voorbeelden van goed te behandelen klachten zijn onder andere hoofdpijn, darmproblemen, gewrichtsklachten, menstruatieproblemen, vermoeidheid en stress. Ook bij slapeloosheid werkt het goed. Bepaalde reflexzones of drukpunten kunnen tijdens de behandeling gevoelig zijn of pijnlijk aanvoelen, maar over het algemeen zal het als aangenaam en ontspannen ervaren worden.
Reflexzonetherapie is geschikt voor jong én oud en kan ook preventief gebruikt worden. 

Voetreflextherapie tegen ziekteverzuim voor bedrijven
Bedrijven kunnen sinds kort ook Reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking. Dit besluit is landelijk van toepassing. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws! Het is ten slotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven. 
Reflexzonemassage wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten, bijv. rugpijn, armklachten, nekklachten, schouderklachten en hoofdpijnklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress, kunnen worden aangepakt. Massage op kantoor heeft een gunstig effect op de gezondheid van uw medewerkers.

voetreflextherapie voor bedrijven mariëtte wesselsEen afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u mij een mailtje sturen
U kan mij ook bellen, zeker voor de eerste afspraak en extra informatie. 
Tel 06-48346527. 
Bedrijven die meer willen weten over massage op de werkvloer vinden deze informatie op mijn website. 
Graag tot ziens.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire ZorgVNRT - Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten