Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Astrologie, hypnotherapie & coaching


Peter den Haring
Kornoeljestraat 118
2564 LT Den Haag
Zuid-Holland
070 3646639

www.peterdenharing.nl
peterdenharing@hetnet.nl
 
Disciplines:
Coaching & Counseling, Hypnotherapie, Regressie- Reïncarnatietherapie
 
Omschrijving:
Ik ben geboren in Utrecht, in 1946, op 5 juli. Na mijn bedrijfskundeopleiding (diploma in 1966) aan de Universiteit Nijenrode, aangevuld met de cursus Journalistiek aan het Instituut voor Perswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, was ik in uiteenlopende richtingen actief. Ik werkte als journalist en reclamecopywriter en deed veertien jaar ervaring op in uitvoerend jongerenwerk en als supervisor. Ik was o.m. jarenlang directeur van het Haagse jongerencentrum Het Paard van Troje. Een verblijf van ruim twee jaar in de Indiase ashram van Bhagwan 'Osho' Rajneesh (tot juli 1981) bracht me in contact met uiteenlopende vormen van therapie en meditatie. Ik was daarna twee jaar verbonden aan de Stichting Preventie en Voorlichting Druggebruik (tot 1989). Later trainde ik op dit terrein o.m. in opdracht van Justitie gevangenispersoneel in het omgaan met drugsproblematiek (van 1994-1996).

Sinds 1987 werk ik als zelfstandig organisatieadviseur, coach en therapeut. Na mijzelf verder te hebben bijgeschoold (o.m. aura lezen aan het Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling in Utrecht, hypnotherapie aan het ATMA-Instituut in Amersfoort en Therapeutic Touch aan het Van Praag Instituut in Utrecht) heb ik mijn praktijk uitgebreid met meer therapeutische elementen. Van april 1990 tot april 1992 liep ik stage in Rio de Janeiro bij Dr. Zina Voltis Gruzman, een psychiater met een specialisatie op seksuele problematiek en Tantra. Inmiddels heb ik mij toegelegd op steun aan overgevoelige mensen (HSP). Astrologie beoefen ik al vijfendertig jaar, sinds mijn 29ste. In 2006 heb ik mij verdiept in het toepassen van de Chinese Quantum Core Method, een systeem van directe correctie van verzwakkingen via energieaanpassingen in het aurageheugen. In 2009 heb ik de training Familie Opstellingen aan de Academie Hypnos in Bussum gevolgd.

In 1994 verscheen mijn boekje Het Domino-orakel , over het waarzeggen met domino- en dobbelstenen. Mijn debuutroman De Belofte (SF Spirituele Fantasy roman over het legendarische Atlantis) kwam in 1995 uit. In 1996 volgde mijn verhalenbundel De keizer die flauwviel (Veertien verhalen uit de reïncarnatietherapie). In 2004 verscheen mijn heksensprookje De Vuurproef van Verenike. Ook in 2004 bewerkte ik voor Uitgeverij Hajefa het astrologische werkboek Keerpunt Cheiron van de Amerikaanse astroloog Zane Stein over de invloed van de planetoide Cheiron. In 2008 werd mijn tweede SF-Fantasy roman Zonder Vader Zonder Moeder uitgebracht (nog alleen bij mij -gesigneerd- aan te schaffen). Volgend voorjaar ligt mijn kinderboek Dromen in Bingoland in de boekhandel. Ik verzorgde 23 jaar lang honderden boekrecensies voor Biblion, de aanschafservice voor de Nederlandse bibliotheken. Artikelen en interviews van mijn hand verschenen in talloze tijdschriften, zoals Onkruid, Bres, Jonas, Spiegelbeeld, Prana, Bewust Zijn, Educare en Paravisie. Incidenteel publiceer ik nog in een New Age tijdschrift zoals Happinez en Frontier Magazine. Tegenwoordig ben ik (enig) redacteur van de maandelijkse gratis internetperiodiek DE TIJDGEEST (oplage ruim 15.000).

Ik ben vader van vier kinderen (26, 21, 13 en 10), Taoïst, al jaren bloeddonor, vierschaak speler, niet-roker, niet-drinker, niet-blower en niet-gokker, wel goudvisvriend. Ik heb drie nieren en geen televisie; dat laatste scheelt ook weer in de geestelijke stress van mijn jongste dochter (Fianna) met wie ik de helft van de week samenwoon
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NBVH - Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten