Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Relatie-Sexualiteit-Begeleiding


Ines Schouten
Belkmerweg 70/8
1753 GD Sint Maartenszee
Noord-Holland
0224 720119
06 17330543

www.relatie-sexualiteit-begeleiding.nl
inesschouten@hotmail.com
 
Disciplines:
Relatietherapie
 
Omschrijving:
Ik heet Ines Schouten en voer naar hartelust al meer dan 25 jaar, een Integrale Psychotherapie- en Relatietherapiepraktijk, voorheen in het Holistisch Centrum Alkmaar. De grootste kracht in mijn werk ligt in het snel doorzien van de essenties van jullie problematiek, van uit mijn eigen levenservaring, ook omdat ik een diepe en brede visie heb ontwikkeld, zowel regulier, holistisch als transpersoonlijk.
Ze zijn voor mij naar elkaar aanvullend en overstijgend.
Ik heb me heb me vooral bekwaamd in het zo direct en contactvol mogelijk, aansluiten bij subtiele en verborgen belevingen van mensen en zet mijn vaardigheden in om mensen zich zo snel mogelijk op hun gemak te laten voelen.

Relatiecoaching
relatiecoaching noord hollandZoals iedereen ziet zijn relaties heel erg aan het veranderen. Het lijkt kennelijk een verschijnsel van deze tijd te zijn, dat relaties bv veel korter duren dan voorheen. Dit brengt ook onzekerheid met zich mee. Tegelijk vòelt het in het aangaan van nieuwe relaties meestal nog steeds dat je liefde voor elkaar, voor eeuwig voelt. Daarnaast hebben de laatste generaties zichzelf veel meer als een zelfstandiger, onafhankelijker individu ontwikkeld en zijn we tot een krachtiger persoonlijkheid gevormd. Dit kan het lastiger maken om toch op een soepele manier met, ruimte voor elkaars eigenheid, samen te werken en elkaar te laten groeien op elk een eigen manier. Ook de keuze mogelijkheden, welke weg je in het leven wilt wilt gaan hebben zich enorm verruimd.
Jongere mensen voelen en onderkennen hierdoor veel eerder hun spanningen en doen veel eerder appel op relatiebegeleiding, merk ik in mijn praktijk. Er ligt bovendien in deze tijd veel minder een taboe op.

Hoe werk ik?
Ik probeer in mijn werk theoretisch en wollig taalgebruik te vermijden, ook omdat ik me een hele praktische en nuchtere “westfriezin” voel. Ik werk dan ook al heel lang en ook met plezier ook met clienten uit deze omgeving, omdat ik me hier thuis voel. Ik ben zelf door vele ervaringen heen gegaan, vaak ook met diepe worstelingen en ik ervaar hiervan ook de rijkdom in mijn werk.

Voorkomen, beter dan genezen; de Relatie-APK
Ik vind het belangrijk om me ook te richten op het voorkomen van ernstiger relatie problemen, dus preventie. Hier zal in de nabije toekomst in het algemeen veel meer aandacht aan besteed gaan worden, vermoed ik. Ik geef om deze reden allerlei mogelijke “preventieconsulten”, zoals “opfrisconsulten” en een Relatie-APK. Mijn visie is: “beter erger voorkomen dan te laat om de relatie nog te helen”. 

Individule (relatie)begeleiding
  • als je partner (nog) niet toe is aan relatiebegeleiding en jij met je eigen "aandeel" aan de slag wil, om toch een verschuiving te kunnen bewerkstelligen.
  • Omdat je na verliefdheid/overspel van je partner, je terechte wantrouwen een plek wil geven.
  • Omdat je steeds weer verliefd wordt op “derden” je relaties hierdoor opbreken en je hier inzicht en een andere beweging in wilt brengen.
  • Om pijn uit een vorige relatie een plek te geven, omdat dìt je nu nog belemmert je leven “lekker” te kunnen leven.
  • Omdat je valkuilen uit je vorige relaties helder wilt hebben, zodat je ze beter leert hanteren en er in een evt nieuwe relatie bewuster mee om kan gaan etc.