Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Massage Praktijk Krimpen aan den IJssel


Tineke van der Bie-Kruithof
Vijverlaan 305
2923 TG Krimpen aan den IJssel
Zuid-Holland
0180 522437
06 25357600

www.praktijkmassage.nl
tinekevanderbie@hotmail.com
 
Disciplines:
Massage (alle vormen vallen hieronder), Reiki, Stoelmassage, Touch for Health, Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
massagepraktijk krimpen aan den ijssel tineke van der bie


Ik ben Tineke van der Bie-Kruithof. Gediplomeerd massage therapeute en stoelmasseur. Ik vind het fijn om mensen te helpen. In mijn massagepraktijk komen mensen die aan zichzelf willen werken en ik vind het fijn om ze hierbij te begeleiden. Met veel van mijn clienten bouw ik een goede band op en ze komen graag bij me terug.

Werken vanuit de Holistische Visie
In de massage praktijk wordt gemasseerd vanuit de holistische visie. Het woord 'Holistisch' stamt af van het Griekse woord Holos: volkomen - heel. Het holisme is een levensfilosofie waarbij de eenheid van lichaam en geest centraal staat.

De mens bestaat niet alleen uit een lichaam, maar ook uit gedachten, emoties, gevoelens enz. Bij een massage worden ook deze aspecten van het mens-zijn aangeraakt. Een holistisch masseur werkt vanuit deze heelheid en staat open voor alles wat tijdens een massage kan opkomen: emoties, pijn, gevoelens en gedachten.

Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft, en dat bent uzelf. 
Om achter de eigen waarheid te komen, zal ieder mens zelf op onderzoek moeten uitgaan. In dat proces kan massage een belangrijke rol spelen. 

De Holos-masseuse maakt hiervoor gebruik van belevenisvragen en begeleidt en ondersteunt u in het bewustwordingsproces naar nieuwe inzichten.

Verschillende soorten massage
Wat zich afspeelt in de geest komt tot uiting in het lichaam. Dit gebeurt niet alleen in gebaren en gedrag, maar ook in spieren, organen en gewrichten. Lichamelijke klachten kunnen beschouwd worden als signalen dat er op psychisch gebied iets aan de hand is. Lichaamsklachten verdwijnen als men zich bewust wordt van de (vaak verdrongen) gevoelens die ermee samenhangen. Massage kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. De verschillende massages zijn:
  • Klassieke massage
  • Energetische massage
  • Voetreflexologie
  • Polariteitsmassage
  • Acupressuur
  • Metamorfose massage
Het is prettig regelmatig gemasseerd te worden. Door massage kun je de signalen van je lichaam herkennen. Massage werkt ook preventief.

Stoelmassage
Stoelmassage is een acupressuur (drukpunt)massage voor hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen. De massage is gebaseerd op Japanse acupressuurtechnieken. Het is een preventieve massage (hoe blijf je gezond i.p.v. hoe word je weer beter) en dus bedoeld om klachten te voorkomen.

Reiki
Bij een Reiki behandeling zorgt de Reiki energie voor het goed doorstromen van de energie in het lichaam. Het heft blokkades op en geeft daarnaast diepe ontspanning en innerlijke rust. Het werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en activeert op krachtige maar natuurlijke wijze het proces van heling. Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte. Ruimte voor levenskracht en groei, ruimte voor ontwikkeling van talenten.

Touch for Health
Touch for Health is een prachtige methode, waarmee je jezelf weer in balans kunt brengen dmv spiertesten. De mens vormt een eenheid, die bestaat uit de structuur (fysiek), chemie (voeding) en psyche (emoties). Als deze niet met elkaar in balans zijn, kan dat komen door energieblokkades. Touch for Health biedt de mogelijkheid om met behulp van manuele spiertesten spierzwakten en energieblokkades op te sporen.
Via deze spiertesten komen we te weten met wat deze onbalansen te maken hebben: emotionele redenen, verkeerde voeding, spier-of botproblemen of onbalansen in de meridianen.

Workshops
massageworkshop krimpen aan den ijsselDe workshop is bedoeld om te leren masseren en om gemasseerd te worden. Dit kan groepsgewijs op locatie of in tweetallen in de praktijk. Ervaring is niet vereist. Tijdens de workshop wordt veel gemasseerd. Zorgzaamheid en aandacht zijn hierbij essentiële uitgangspunten. Verder is er aandacht voor lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Alle workshops worden over 6 avonden verdeeld en duren 2 ½ uur per keer. Het aantal cursisten voor een basis- en vervolgworkshop is maximaal 14 i.v.m. tafels en matrasjes. 
Algemene informatie en technieken staan op papier zodat je thuis verder kunt oefenen. 

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie, het bijwonen van een workshop of wilt u graag een afspraak maken voor een massage- of reikibehandeling? Klik hier voor mijn website, mailen kan natuurlijk ook en via de telefoon sta ik u persoonlijk te woord. Graag tot ziens.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

KaTa - Beroepsvereniging Stoelmasseurs TouchPro Europe