Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Time Out for your health


Astrid Becks - te Winkel
S.L. Louwestraat 23
7545 ER Enschede
Overijssel
053 4308703
06 45070720

www.time-out.nu
info@time-out.nu
 
Disciplines:
Coaching & Counseling, Colon Hydro Therapie, Massage (alle vormen vallen hieronder), Natuurgeneeskunde, Stressconsultant
 
Omschrijving:
In de sportwereld is het heel gebruikelijk om een time out te nemen.
Een evaluatiemoment, wat gaat goed en wat kan beter om het doel te bereiken.

Maar hoe zit het met onszelf? Wanneer nemen wij een time out, maken onze balans op. Sta zelf eens stil bij je doel, werk je hiernaar toe?
Hoe staat het met je gezondheid? Dender je maar door in de hectiek van de dag, of neem je ook wel eens tijd voor jezelf?
Een time out dus, for your health.

Ook ik heb de balans opgemaakt en het roer ging om. Ik heb mijn baan opgezegd en ben in 2006 begonnen met mijn eigen bedrijf; Time Out. Mijn werk als re-integratiecoach en stresscounsellor heb ik nu uitgebreid met darmtherapie en colonhydrotherapie, oftewel darmspoelingen.

Colonhydrotherapie
Colonhydrotherapie is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met gefilterd water op lichaamstemperatuur wordt gespoeld. En het water met afvalstoffen weer wordt afgevoerd. Het apparaat waar ik mee werk is een ‘gesloten systeem’, dus geen last van geurtjes e.d. want de darminhoud gaat rechtstreeks het riool in. Wel kun je door een kijkglas zien wat je lichaam aan afvalstoffen laat gaan. Verder werk ik volgens de slow- fill methode.
Door levensstijl (onbewust leven, weinig bewegen, stress, overgewicht) en eetgewoonten (haastig en te veel eten, slecht kauwen) het voedselaanbod (fast food, bewerkte voeding, overmaat aan dierlijke eiwitten (vlees-vis-zuivel), verontreiniging enz. ) raken onze darmen (lichaam) overbelast. Omdat de darm bij een groot “aanbod” niet altijd zelf alle afvalstoffen op de juiste wijze kan afvoeren, worden in het lichaam gifstoffen opgeslagen.
Organen en weefsels van het lichaam raken onder invloed van deze gifstoffen, en ook het concentratievermogen, het geheugen en de stemming worden hierdoor beïnvloed. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Bij de volgende klachten kan colonhydrotherapie een uitkomst bieden;

 • Diarree (acuut of chronisch)
 • Verstopping (obstipatie)
 • Hoofdpijn – Migraine
 • Slechte doorbloeding van huid en ledematen (koude voeten)
 • Huiduitslag
 • Slechte vertering en andere darmziekten (spastische darm, prikkelbare darmsyndroom)
 • Divertikulitis
 • Schimmels en parasieten (candida)
 • Rugpijnen
 • Vermoeidheid en gebrek aan energie
 • Verminderd libido
 • Astma en andere longaandoeningen
 • Stofwisselingsziekten (reuma, artrose, vetzucht, suikerziekte)
 • Hormonale stoornissen
 • Blaasontsteking
 • Menstruatieklachten
 • Slechte adem
 • Concentratie en depressieve klachten 
De behandeling zal niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, ook het algehele welbevinden, vitaliteit, doorbloeding van het lichaam zal verbeteren.

Detoxkuur
Bij detoxen draait alles om het ontgiften van het lichaam. De bedoeling van een dergelijke kuur is, dat giftige stoffen zorgvuldig worden verwijderd, dat opgestapelde ‘slakken’ uit de darmen worden losgemaakt en dat alle ingewanden een flinke bezembeurt krijgen. Door deze grondige reiniging van binnen, voel je jezelf vele malen energieker, krijg je een beter humeur en zie je er bovendien veel beter en gezonder uit.
Met de complete Innerwave Wellnesskuur kun je het op een volledig veilige en verantwoorde wijze krachtig ontgiften en van meer vitaliteit én natuurlijke schoonheid voorzien.

Counselling
Stress: het gevoel dat je krijgt als je hart ‘nee’ zegt en je mond ‘ja heel graag’.

Counselling is een praktische vorm van psychologische hulpverlening die erop gericht is de persoonlijke belevingswereld van een cliënt te verkennen, de signalen van zijn of haar lichaam te herkennen, de herkomst ervan te achterhalen en er een oplossing voor te vinden.
Het is voor mensen die het (tijdelijk) “even niet meer zien zitten” en een steun en klankbord nodig hebben waardoor ze in staat zijn zelf hun problemen aan te pakken. Ook als je al lang zit met onverklaarbare lichamelijke klachten kan een counsellor je helpen.

Wanneer Counsellen?

- Emotionele problemen en stress (burn out)
- Ingrijpende gebeurtenissen
- Problemen met jezelf
- Problemen in de omgang met anderen

Hartcoherentie
hartcoherentie enschede astrid becks Time Out for your healthHeartMath biedt een uniek programma dat bij toepassing leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. Het programma is bestemd voor zowel individuen als voor organisaties.

De kracht van het programma ligt in de combinatie van eenvoud en effect. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren zijn en altijd en overal toepasbaar zijn. Consequent gebruik van de technieken levert bijzondere resultaten op.

Het fenomeen ‘hartcoherentie’ staat centraal. Het hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden.

Hartcoherentie; ook voor de werkvloer en het managementteam!

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

BCHT - Beroepsgroep voor Colon Hydro TherapieDe Nederlandse Federatie Gezondheidszorg - NFGIACT - International Association for Colon Hydrotherapy
 
NOAG - Nederlandse Orde van Alternatieve GenezersRBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg