Vind nu een alternatief arts / therapeut in

longfeifengwu


Janet Holtkamp & Bernhard Nessensohn
Noorderdiep 57
9521 BB Nieuw-Buinen
Drenthe
0599 853800

www.longfeifengwu.eu
info@longfeifengwu.eu
 
Disciplines:
Acupunctuur, T'ai Chi Chuan - Tai Chi
 
Omschrijving:
acupunctuur nieuw-buinen drentheDe vertaling van longfeifengwu is ‘Vliegende Draak en Dansende Fenix’. Dit is een uitdrukking in het Chinees en betekent onder andere dat dingen op een mooie en kunstzinnige manier worden gedaan. Het is afkomstig uit de kunst van de kalligrafie. De Draak en de Fenix staan voor ’vuur’ en ‘water’, welke ook een synoniem zijn voor Yin en Yang, de twee basale krachten die verantwoordelijk zijn voor beweging en daarmee voor het leven in alles. Door samen te vliegen en te dansen creeren ze beweging die levensenergie voortbrengt. Deze levensenergie is rondom ons en stroomt door alle energiebanen in het lichaam.

In onze praktijk kunt u terecht voor de volgende behandelingen:
  • Acupunctuur
  • Acupunctuur voor kinderen
  • Taiji
  • Qigong
  • Aura Reading
  • Lymfe Drainage
  • Cursussen
Acupunctuur
Acupunctuur is de basis van waaruit we werken. Dit is een 4000 jaar oude manier van genezen waarbij gebruik wordt gemaakt van heel dunne naaldjes om de energie binnen het lichaam in beweging te zetten. Voor een optimaal functioneren van het lichaam moet de energie vrij kunnen stromen. De energie is als het ware de motor achter alle processen in het lichaam. Als de energie vrij kan stromen kan het bloed beter stromen en worden de organen en weefsels goed doorbloed.

Kinderacupunctuur
kinderacupunctuur drentheKinderen reageren zeer goed op acupunctuur. Ze hebben nog niet de blokkades die het behandelen van volwassenen soms wat langduriger maakt. Daarom zie je dat kinderen vaak maar een paar behandelingen nodig hebben om ze weer lekker in hun vel te laten zitten. Een acupunctuur behandeling voor kinderen duurt korter dan een behandeling voor volwassenen. Bij heel kleine kinderen worden de puntjes heel even aangeprikt en daarna wordt de naald er direct weer uitgehaald. Omdat er met hele dunne naaldjes wordt gewerkt voelt het kind er nauwelijks iets van. Ook is de huid van kleine kinderen nog heel erg soepel waardoor ze de naaldjes nauwelijks voelen. De diagnose bij kinderen wordt op dezelfde manier gesteld als bij volwassenen.

Taiji
thai chi drentheIn de lessen wordt aandacht besteed aan het inslijpen van de bewegingsvormen. Er wordt gewerkt met een specifieke vorm, welke bestaat uit een vaste volgorde van bewegingen. Er wordt uitgelegd en gedemonstreerd waar de bewegingen voor dienen en hoe ze te gebruiken zijn. De nadruk ligt echter op het correct uitvoeren van de vormen. Elke vorm opent specifieke meridianen (energiebanen ) in het lichaam en daardoor is het helend voor de inwendige organen. Dit is de reden dat gezegd wordt dat de oefeningen goed zijn voor de gezondheid en dat ze zorgen voor een lang leven…

Qigong
Qigong is een holistisch systeem van zelf-helende oefening en meditatie. Het bevat oude oefeningen die bestaan uit helende houdingen en bewegingen, zelf-massage, ademhalingstechnieken en meditatie.Door deze methoden wordt het energie niveau verhoogd en opgeslagen in het lichaam, zoals het vullen van een reservoir. Onzuivere en verontreinigde energie kan worden gereinigd en getransformeerd in pure en schone energie. Het doel van sommige Qigong oefeningen is het verwijderen van de onzuivere energie en werkt op een zelfde manier als de ademhaling waarbij zuivere lucht wordt ingeademd en de koolstofdioxide wordt uitgeademd.

Aura Reading
Aura-reading is het lezen van de energie die in en rond het lichaam aanwezig is. Het veld om het lichaam wordt ook vaak aura genoemd. Deze energie wordt gelezen, benoemd en geïnterpreteerd. Hierdoor kan er duidelijkheid ontstaan over het waarom van bepaalde klachten en het bestaan van bepaalde gedragspatronen. Dit inzicht kan helpen deze klachten daarna te verbeteren of op te lossen.

Lymfedrainage
Lymfe-drainage is een massage techniek gericht op het lymfesysteem. Het lymfesysteem is een secundair circulatie systeem. In tegenstelling tot de bloedcirculatie is het lymfesysteem niet gesloten en heeft het geen eigen pomp. Het lymfe-vocht beweegt langzaam en onder lage druk. De werking van de spieren zorgt ervoor dat de lymfe-vloeistof door de vaten bewogen wordt. Door middel van massage kan de werking van het lymfesysteem geactiveerd en ondersteund worden.

Cursussen
Wij verzorgen regelmatig cursussen Taijiquan en Qigong. Neem voor actuele informatie even contact met ons op of kijk op de site onder Agenda. U kunt onze cursussen terugvinden op de agenda van deze website en die van ons. Voor beginners en niet-beginners. Graag tot ziens.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NVA - Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur