Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Acupunctuur en meer!


Maaike Loeffen
Everardusplein 1
6602 EP Wijchen
Gelderland
06 19 780 789

www.acupunctuurenmeer.nl
info@acupunctuurenmeer.nl
 
Disciplines:
Acupunctuur, Shiatsu
 
Omschrijving:

tsi mo acupunctuur en shiatsu nijmegen, wijchen en herpen maaike loeffen Maaike Loeffen
Tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut (diploma 1991) merkte ik dat ik graag iets toe wilde voegen aan mijn werkwijze. De vervolgstudies in Oosterse geneeswijzen zoals Shiatsu therapie (diploma 2008) en Klassieke Acupunctuur (diploma 2011) hebben ertoe geleid dat mijn behandelwijze een holistische benadering heeft: een visie waarbij lichaam en geest als één worden beschouwd.

Een eenheid die wordt beïnvloed door vele factoren zoals seizoenen, voeding, werk, school, sport/beweging, relaties, opvoeding, geloof, constitutie en emoties. In de Oosterse geneeswijzen is de holistische visie gebaseerd op het Yin-Yang principe en de wet van de vijf elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.

Bijvoorbeeld een “knieklacht”: deze staat in deze visie niet op zichzelf maar hoort bij een energetisch systeem waarin meerdere klachten kunnen voorkomen zoals een zwakke lage rug, spierkrampen, incontinentie, koude voeten, angst of gebrek aan wilskracht.

Voor mij is het een fascinerende uitdaging om uit te zoeken welke fysieke en/of energetische disbalans de oorzaak van de klacht is en deze met aandacht op een adequate, respectvolle wijze te behandelen.

Behandelmethoden: Acupunctuur, Shiatsu therapie, Fysiotherapie 
In het eerste consult van circa. 1,5 uur vindt een intakegesprek en onderzoek plaats met aansluitend de eerste behandeling. Vervolgbehandelingen duren ca. 1 uur.

Na de intake en het onderzoek wordt een behandeldoel en behandelplan opgesteld en in overleg wordt voor de meest geschikte behandelwijze gekozen.

De kracht van Acupunctuur en Meer! ligt in het feit dat de behandelingen apart gegeven kunnen worden of in de combinatie Acupunctuur met Fysiotherapie/Shiatsu therapie. Geblokkeerde energie kan namelijk stijve gewrichten veroorzaken, of omgekeerd, energiebanen hebben geen vrije doorstroming door geblokkeerde of stijve gewrichten. Voor deze situaties is een combinatie therapie zeer geschikt.

Voor welke klachten?
Vanuit een holistische visie komen vele klachten en aandoeningen in aanmerking voor behandeling. Er zijn echter aandoeningen die niet verholpen kunnen worden maar waarbij wel symptomen zoals pijn of vermoeidheid kunnen verminderen of verdwijnen.

 • spier-, pees- en gewrichtsklachten (o.a. rug, nek en schouderproblemen, frozen shoulder, tenniselleboog enz.), stijfheid, artrose, rheumatische aandoeningen, fibromyalgie, krampen, CTS carpaal tunnel syndroom, RSI klachten
 • spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel, constipatie, slechte eetlust, buikkrampen, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom, maagzuur, veel opboeren of oprispingen
 • luchtwegproblemen, (chronische) verkoudheden, hyperventilatie, astma, hooikoorts, allergieën, brok in de keel, spraakproblemen(stotteren), heesheid
 • incontinentie, bedplassen, herhaaldelijk blaasontsteking
 • huidproblemen; allergie, eczeem, jeuk, droge huid, gordelroos
 • koud gevoel, koude ledematen, zwaar gevoel, zware ledematen, vochtophoping
 • slaapstoornissen, veel dromen, snel schrikken, vergeetachtigheid, aandachtsstoornissen, concentratiestoornissen
 • hoofdpijnen, migraine, duizeligheid, zwaar gevoel in het hoofd, gevolgen van hersenschudding of whiplash
 • diabetes, hypoglycemie, schildklieraandoeningen, hoge of lage bloeddruk
 • vruchtbaarheidsproblemen ( zowel man als vrouw), zwangerschapsklachten, stuitligging, pms- menstruatie- en overgangsklachten
 • jeukende -, brandende -, droge ogen, wazig of vlekjes zien
 • oorpijn, oorsuizen(tinnitus), herhaaldelijk oorontsteking
 • depressieve stemmingen, vermoeidheidsklachten, onrust, hartkloppingen
 • chemo- en bestralingskuren;ondersteuning mbt. pijn, vermoeidheid en misselijkheid (in overleg met behandelend oncoloog)
 • ondersteuning bij stoppen met roken of afvallen
 • ondersteuning bij examenstress of examenangstMeer informatie of een afspraak maken?

Acupunctuur en meer!
Maaike Loeffen
Everardusplein 1
6602 EP  Wijchen
Tel: 06 19 780 789

E-mail: info@acupunctuurenmeer.nl
web: www.acupunctuurenmeer.nl

Parkeermogelijkheid voor de praktijk.
Graag tot ziens.

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

BIG - RegisterFAGT - Federatie voor Additief Geneeskundig TherapeutenRBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
 
TCZ - Tuchtrecht Complementaire Zorg