Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk voor Psychotherapie Gestaltnet


Henk Catsburg
Kloetingseweg 24
4462 BA Goes
Zeeland
0113700218
06 53650702

www.gestaltnet.nl
info@gestaltnet.nl
 
Disciplines:
Gestalttherapie
 
Omschrijving:
henk catsburg gestalttherapie psychotherapie coaching en mindfulnessMijn naam is Henk Catsburg (1959) en werk in de praktijk voor Psychotherapie - Catsburg Gestalt. 

Tijdens een moeilijke periode van mijn leven ben ik in contact gekomen met een gestalttherapeut. Ik ervaarde het als heel bijzonder om mezelf weer terug te vinden. Om van geleefd worden naar leven te gaan. Van gebondenheid naar vrijheid. Zo ben ik de vierjarige opleiding tot gestalttherapeut gaan volgen bij MultidiMens. Daarna diverse specialisaties, waaronder een jaar voor relatietherapie.

In therapie wil ik graag een stukje meelopen met anderen, die zijn vastgelopen op hun levensweg. Persoonlijk, in je relatie, op je werk of in je geloof/zingevingsvragen kun je vastlopen en jezelf kwijtraken. Hulp vragen voelt kwetsbaar. Het is wel een stap naar groei en ontwikkeling van je leven. Een investering in en voor je leven! Zoeken naar bevrijding van wat je gebonden houdt. Dat kan van alles zijn. En vanuit jezelf verbinden met wat en wie je wilt.

Gestalttherapie
Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op je ervaring. Hoe maak je contact met jezelf, een ander en je omgeving? Als er geen goede wisselwerking hiertussen is, ervaar je dat je problemen hebt.

In therapie ontdek je hoe je vroeger patronen van communicatie hebt ontwikkeld, die toen goed werkten. Het kan zijn dat deze patronen je nu niet meer geven wat je er van verwacht, omdat je situatie is veranderd. Je krijgt er juist problemen en soms zelfs lichamelijke klachten door.

In therapie word je jezelf bewust van deze patronen. Zodra je ze gewaar bent, kun je er voor kiezen om ze te veranderen. Je gaat op zoek naar nieuwe patronen die voor jouw ervaring het beste werken.


Emotionally Focused Therapy (EFT)               eft - emotionally focused therapy

Een liefdesrelatie is een hechtingsrelatie. De ander is namelijk heel belangrijk voor je en betekent heel veel voor je. Je kunt elkaar echter ook emotioneel beschadigen. In therapie onderzoeken we communicatie- en gedragspatronen die voor verwijdering zorgen, welke emoties en hechtingsbehoeften hier onde rliggen. We werken aan een veilige basis van vertrouwen om moeilijke dingen te bespreken. Het maakt dat je bereikbaar bent voor de ander en laat je verbinding ervaren. 
Relatietherapie volgens EFT heeft een hoge slagingspercentage!

Meer informatie over EFT vind je op de website van EFT-Nederland, www.eft.nlMindfulness
Wetenschappelijk is aangetoond dat Mindfulness-training effectief is in de aanpak van depressie, angst, stress en pijn. Zowel wanneer het gaat om genezen als om voorkomen. Mindfulness-training is e

Rouwbegeleiding
Rouwbegeleiding is steun in een moeilijke tijd. Het overlijden van een dierbare brengt nieuwe en verwarrende gevoelens en ervaringen met zich mee. Ondanks steun en aandacht van de omgeving, kun je je om allerlei redenen of omstandigheden onzeker en onbegrepen voelen.

Trainingen en cursussen
De Praktijk voor Psychotherapie - Catsburg Gestalt verzorgt regelmatig diverse trainingen en korte cursussen. Mindfulness, Faalangsttraining en Assertiviteitstrainingen kunnen op verschillende locaties gegeven worden. Kijk even in de agenda voor de meest actuele data. Mocht u zich willen opgeven voor een training of cursus, dan kan dat via deze link. Bellen kan natuurlijk ook 0187 611680

praktijk voor psychotherapie henk catsburg stad aan 't haringvlietMeer informatie & afspraak maken
Als u meer informatie wenst over de mogelijkheden van de verschillende behandelvormen en of dit ook bij u past, kijk even op de website. Voor vragen of een afspraak maken, kunt u mailen of even bellen. 
Graag tot ziens.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

EAGT - European Association for Gestalt TherapyEAP - European Association for PsychotherapyNAP - Nederlandse Associatie voor Psychotherapie
 
NVAGT - Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie