Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk Lavendula


Corine Schoonebeek
Doniastraat 11
8934 AE Leeuwarden
Friesland
058 2890186
06 23106451

www.praktijklavendula.nl
info@praktijklavendula.nl
 
Disciplines:
Celzouttherapie, Dorn methode, Massage (alle vormen vallen hieronder), Shiatsu
 
Omschrijving:
shiatsu leeuwarden

Ik ben Corine Schoonebeek. Geboren in 1967 te Utrecht. Oorspronkelijk van beroep ben ik verpleegkundige. Naast mijn part time baan als verpleegkundige in het specialistisch team van de thuiszorg heb ik een eigen praktijk in Manueel praktizijn®. 

Manueel Praktizijn
Onder Manueel Praktizijn wordt verstaan: Klassieke Massage, Segmentale Therapie en Shiatsu.
Deze unieke combinatie zorgt voor een optimale therapeutische behandeling van uw klacht.
Na een behandeling kunt u zich wat moe voelen. Klachten kunnen zich ook soms ook even verergeren. Of oude klachten komen weer terug om vervolgens weer te verdwijnen. Bedenk daarbij dat uw lichaam aan het werk is. Het zoeken naar een nieuw evenwicht. Een betere balans.
Soms besluit ik tijdens een behandeling andere technieken toe te passen. 
Te denken valt aan een stukje Dorn Therapie in combinatie met Breuss-massage.

Klassieke Massage
Tijdens mijn basis behandeling begin ik altijd met klassieke massage. Ik maak hierbij gebruik van massageolie. Door strijkingen over het lichaam probeer ik blokkades op te sporen. 
Ik observeer met name uw rug, nek en schouders. Afhankelijk van mijn bevindingen ga ik over op segmentale therapie. Gevolgd door het grootste deel van de behandeling; Shiatsu.
Klassieke massage is een heerlijke vorm van een ontspannende massage, een weldaad voor lichaam en geest.

Wat betekent segmentale therapie
Segmentale massagetherapie maakt gebruik van de reflexzones die ontstaan door de samenhang tussen de zenuwbundels uit het ruggenmerg en de daarmee verbonden organen, spieren,huid en botten. Het segmentale slaat op de etage-gewijze opbouw van de wervelkolom. Door reflexzones te masseren kunnen blokkades in het lichaam (storingen in de energiedoorstroming) worden opgeheven, zodat het lichaam weer in balans kan komen.

Shiatsu
Shiatsu betekent letterlijk "vingerdruk"massage. Het maakt deel uit van de Oosterse geneeskunst. In de Oosterse filosofie heeft het lichaam een netwerk van energiebanen, meridianen genoemd, die onderling verbonden zijn en op elkaar inwerken. Een lokale verstoring heeft daarom gevolgen voor de energiebalans van de hele mens. Een verstoring van de balans heeft een negatieve invloed op zowel het lichamelijk als het geestelijk functioneren. Door het uitoefenen van manuele druk op de meridianen en daaraan gerelateerde behandelpunten, tsubo’s genoemd, worden storingen opgeheven en als gevolg daarvan zal de energiebalans in het lichaam zich herstellen.

Dr. Schüssler’s celzouttherapie
Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven. Ook constateerde hij dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon. Vanuit deze ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, kunnen door jong en oud gebruikt worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. 
Indien het ziekteproces nog omkeerbaar is (of niet te verklaren) kan het genezingspercentage met celzouttherapie ongelooflijk hoog liggen. Namelijk 90%!

Meer informatie of een afspraak maken
Als u meer informatie wenst over de mogelijkheden van shiatsu, massage of celzouttherapie, kijk dan even op mijn website. Om een afspraak te maken kunt u mij het beste even bellen. Tijdens behandelingen staat de voicemail aan, maar spreek gerust in dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
Graag tot ziens
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NVST - Nederlandse Vereniging van Soma TherapeutenSRBAG - Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg