Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk voor Biodynamische Therapie


Nicky Smout
Paramaribostraat 11 2hoog
1058 AN Amsterdam
Noord-Holland
020 6651606
06 44189011

Nicky Smout op TwitterNicky Smout op Facebook
www.nickysmout.nl
nickysmout@gmail.com
 
Disciplines:
Biodynamische Therapie
 
Omschrijving:
Welkom bij Praktijk Nicky Smout, praktijk voor Biodynamische therapie.


                  'Pas toen ik de zo lang in mijn lichaam opgeslagen emoties mocht toelaten en kon voelen, kwam ik steeds                       verder los van mijn verleden. Echte gevoelens laten zich niet dwingen'
                                                                                                                                                    Alice Miller uit: 'Opstand van het lichaam'

Grote of kleine gebeurtenissen in het leven kan ieder van ons onverwacht diep raken. Zo kan u tijdelijk het gevoel van richting, draagkracht en plezier kwijt raken.  In een periode van disbalans of van verwarring wordt u terug geworpen op uw zelf, dit vraagt veel aandacht en energie. Meestal kan u zelfstandig of met ondersteuning van familie en vrienden uw draai wel weer vinden. Maar soms is er meer nodig. Dan kan lichaamsgerichte therapie een uitkomst bieden. Naast inzichten en begrip kan lichaamsbewustzijn helpen om weer thuis te komen in autentiek gevoel van grond en kracht.  In deze benadering staan lichaamsbewustzijn, compassievol contact en aandachtige aanraking centraal. 

Mijn werkwijze

Biodynamische therapie werkt vanuit de verbinding tussen het lichaam en geest. Bewustzijn van je lichaam kan direct je staat van zijn veranderen en op den duur je zelfbeeld. Het lichaam onthult je verwonding en maakt de verwerking hiervan mogelijk. Het lichaam is een ingang tot een bewuster leven in het hier en nu en in waarachtigheid. 

Concreet betekent dat

  • in een gesprek onderzoeken we het thema of de vraag, en verbinden we dit met de lichaamssensaties die het in dit moment oproepen. De focus ligt op gewaarworden hoe je lichaam reageert op je eigen verhaal.
  • eventueel doen we (ademhalings-) oefeningen of opstellingen, om via het lichaam inzicht te krijgen of nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. 
  • er volgt een massage waarin het thema onderzocht wordt in relatie en contact met de andere, of de  focus ligt wordt op het reguleren van de dynamiek, het toeeigenen van de dynamiek of de focus ligt op het integreren van ervaringen en inzichten.

 

Over Nicky Smout
Sinds 1998 ben ik werkzaam als zelfstanding Biodynamisch therapeut en sinds 2005 stafdocent in de opleiding tot Biodynamische therapeut van het Nederlans Instituut voor Biodynamische psychologie. In deze opleiding zijn mijn specialisaties imaginatie, vroege hechtingsfasen en 'pulsatie': www.biodynamischepsychologie.nl
Daarnaast heb ik trainingen transpersoonlijke psychologie gevolgd bij Atum o’Kane en Cora Slieker oa ‘the Art of Spiritual Guidance’  en ‘The Alchemy of transformation’ en ‘Archetype’. Dit heeft mij een bedding gegeven om met vragen rond levensfasen en spiritualiteit te kunnen begeleiden.

Over NIB, Nederlans Instituut voor Biodynamische psychologie
Het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie verzorgt opleidingen, cursussen, lezingen en supervisie in de Biodynamische Psychologie. Biodynamische Psychologie is lichaamsgebaseerde psycho-therapie waarin ontwikkeling van bewustzijn en lichaamsbewustzijn centraal staan. Onze studenten leiden wij op tot Biodynamisch Therapeut zodat ze dit vak zelfstandig kunnen uitoefenen.

Verbinding
Het NIB creërt vanuit een werksfeer van veiligheid, vertrouwen en openheid. Hiermee ondersteunen wij studenten en cliënten bij het vinden van een diepere verbinding met zichzelf.

Dagelijks leven
Wij bieden een plek voor onderzoek en heroriëntatie, om in het dagelijks leven een eigen anker te kunnen voelen. Hiermee kun je je handelen inzetten in de omgang met de ander: in je relatie, in je werk en daar waar je actief bent in jouw leven. Het vertrouwen op de kracht van liefde is in Biodynamische psychologie een belangrijke bron.

 

 
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

EABP - European Association for Body PsychologyNAP - Nederlandse Associatie voor PsychotherapieNVBT - Nederlandse Vereniging van Biodynamische Therapeuten
 
NVLP - Nederlandse Vereniging voor Lichaamsgerichte Psychotherapie