Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk Munera


Marian Cornelisse
Uithof 15
1353 XB Almere
Flevoland
036 5317151
06 18056812

www.praktijkmunera.nl
praktijkmunera@gmail.com
 
Disciplines:
Coaching & Counseling, Hypnotherapie, Reconnection - Reconnective Healing
 
Omschrijving:
Sinds maart 2002 ben ik actief in PRAKTIJK MUNERA.
MUNERA is latijns en betekent GESCHENK
"Ik ervaar het als een geschenk om mijn kwaliteiten, kennis en wijsheid met anderen te mogen delen."
In mijn praktijk werk ik nooit alleen; ik krijg altijd geschenken van boven.

Ik heb een praktijk voor Hypnotherapie, Meditatie, Coaching en Reconnective healing en de Persoonlijke Reconnection in Almere. Ik ben gespecialiseerd in Traumaverwerking.

De Reconnection is voor mij een grote stap voorwaarts. Zowel in mijn eigen leven als in de praktijk. Terugkerende ervaringen van de clienten in mijn praktijk zijn o.a. “Diepe rust", "eenheidsgevoel", "inzicht in bestaansrecht" of "opgaan in licht”".  Ervaringen, die op deze manier nog nooit eerder beleefd zijn. Twijfels en nieuwsgierigheid wisselden elkaar af tijdens mijn kennismaking met The Reconnection en Eric Pearl. Tijdens het volgen van de “training” (level I en II) is de rust die er heerst in een groep deelnemers opvallend, net als het minimum aan woorden dat hij gebruikt om zijn informatie over te brengen.

We maken bij hypnotherapie gebruik van een alledaags verschijnsel, het wegdromen. En dit verschijnsel noemen we bij hypnotherapie trance of hypnose. Je maakt dan contact met je onbewuste terwijl je er met je bewustzijn bij blijft. We kunnen een trauma of een oude pijnplek bij onszelf ontdekken, als we in een bepaalde situatie veel sterker reageren als "normaal".

De Mindfulness-cursussen zullen  9 en 10 september 2009 en januari 2010 starten. Deze vorm van meditatie vorm leer je je aandacht in een liefdevolle en accepterende houding te richten op jezelf en de wereld om je heen. Dit geeft inzicht en bewustzijn. Dit geeft rust en geluk en het vermogen om jezelf en anderen lief te hebben.

Een van mijn specialisaties betreft traumaverwerking. Een trauma is een emotionele en/of mentale blokkade, die tijdens één of elkaar opvolgende gebeurtenissen is ontstaan. Hierdoor reageren we in een bepaalde situatie overtrokken. Een dergelijke situatie prikkelt ons emotioneel en mentaal, omdat tegelijkertijd onbewust oude, pijnlijke ervaringen worden opgeroepen. De kunst van het probleem verwerken zit in het verkrijgen van inzicht over het gebeuren in het verleden en in het oplossen van het probleem. De emotionele en/of mentale lading gaat er dan af. We behouden zonder die lading de herinnering eraan over.