Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk Heijer


Gaby & Paul Heijer
Krakelingweg 33
3707 HM Zeist
Utrecht
030 6992920

www.acupunctuurdriebergenzeist.nl
paul.heijer@planet.nl
 
Disciplines:
Acupunctuur, Bio-resonantie therapie, Geactiveerde Zuurstoftherapie / Spirovitalisering, kPNI, Orthomoleculaire geneeskunde, Shiatsu, Stoppen met Roken
 
Omschrijving:
Bioresonantie is een behandeltechniek die sinds 1980 enorme opmars maakt en vooral populair geworden is door de effectiviteit bij allergieën. Van de verschillende apparaten is de Bicom wereldwijd de bekendste en wordt deze het meest toegepast. In onze praktijk maken we ook gebruik van de Bicom. 
Het menselijk lichaam is opgebouwd uit weefsels, organen, celstructuren en uiteindelijk uit moleculen en atomen. Vanuit die kleine deeltjes ontstaan trillingen, die uiteindelijk een electromagnetisch veld opleveren. Bij een gezond persoon zijn deze trillingen zodanig geordend dat we spreken van een harmonisch trillingspatroon. Ziekteprocessen beginnen met verkeerde, disharmonische trillingen die de chemische processen verkeerd aan sturen. Storende trillingen kunnen afkomstig zijn van littekens, amalgaam, virussen, bacterieën, schimmels, voedingsbestanddelen etc.


Lasertherapie is een therapievorm die gebruik maakt van de heilzame werking van licht. Er zijn twee soorten van toepassingen van de lasertechniek. Bekend is de hardlaser, deze wordt onder andere gebruikt in de chirurgie. Hierbij gaat het vooral om het wegbranden van weefsel.
Het gaat binnen deze praktijk om het effect van de softlaser. Deze milde vorm van laser stimuleert de huid en het dieper liggende weefsel. Deze diepe werking komt doordat we werken met een zogenaamde infra rood laser.

Door de laserpen te plaatsen op bepaalde reflexpunten, bijvoorbeeld acupunctuurpunten, zijn er gewenste effecten mee te verkrijgen. Deze houden langere tijd aan. Dit komt doordat de stofwisseling binnen de cellen van het reflexpunt voor langere tijd op een hoger niveau gaat plaatsvinden. Veranderingen in het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding zijn het gevolg. Dit is onder andere merkbaar door een weldadige ontspanning. 

Airnergy, therapie op basis van geactiveerde zuurstof

Het lichaam haalt het overgrote deel van de dagelijkse energiebehoefte uit de ingeademde zuurstof. Helaas wordt maarliefst 75% van de ingeademde zuurstof weer onbenut uitgeademd. De technologie van de Airnergy zorgt ervoor dat de ingeademde lucht beter door het lichaam kan worden benut. De methode is volledig natuurlijk: door de zuurstof tijdelijk in een andere toestand te brengen, vindt er een veel betere opname en gebruik plaats van de zuurstofmoleculen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door ziekten, ozon, gifstoffen en andere oorzaken, de celstofwisseling verstoord wordt door ‘vrije radicaalvorming’. Juist deze processen verstoren de algehele celstofwisseling in negatieve zin. Er ontstaat een situatie waarin het lichaam minder goed zuurstof kan benutten. De Airnergy methode is ervoor om dit proces weer om te keren.

In 2007 is in Zweden een onderzoek gedaan naar de effectiviteit bij een twintigtal mensen met chronische fibromyalgie. Zij zijn gedurende een periode van twee maanden 3x per week behandeld met Airnergy. Na deze periode was 25% van deze mensen klachtenvrij! Het overgrote deel hadden een duidelijke verbetering van de klachten en slechts één deelnemer merkte geen verandering.

Veranderingen waren:

- Verbetering van de slaap
- Afname van de pijnklachten
- Mentaal positiever en evenwichtiger
- Fysiek betere prestaties en toegenomen vitaliteit
- Afname van maag- en darmklachten
- Verbetering van het gezichtsvermogen (afname ‘mist’)
- Verder was er een verbetering van de conditie van haar en nagels. 


Chronische klachten
Zodra klachten meer dan een half jaar duren ontstaat er een soort inslijpmechanisme: ‘Long term potentiation’, een term uit de psycho-neuro-immunologie (PNI) dat aangeeft dat er een vicieuze cirkel in het zenuwstelsel is ontstaan. De oorzaak is mogelijk allang verdwenen maar de gevolgen worden elke dag opnieuw weer gevoeld. Zo kan iemand door een verkeerde beweging pijn in de rug hebben gekregen die jaren blijft hangen terwijl er niets beschadigd is.
Het probleem is als het ware blijven hangen in het zenuwstelsel en heeft een zogenaamd ‘neuraal spoor’ opgeleverd. Het is daarbij opgeslagen in de hersenen als een soort pijngeheugen. In de reguliere geneeskunde is feitelijk geen effectief middel voor dit probleem. Het komt echter heel erg veel voor. Zo’n spoor in het zenuwstelsel is gelukkig goed op te heffen door middel van ooracupunctuur.

Het bijzondere is dat het niet alleen maar bij pijn zo werkt maar bij allerlei klachten. Doordat de problemen al zo lang bestaan is het kip en het ei zoek, oorzaak en gevolg is niet meer duidelijk. Het is er gewoon.
Acupunctuur
Acupunctuur is de oudste behandeltechniek die er bestaat. Met behulp van hele dunne naalden worden bepaalde punten in het lichaam geprikt met als doel mensen van klachten af te helpen. Het is dan wel een heel oude geneeswijze, maar zeker niet stoffig! Voortdurend worden er nieuwe ontdekkingen gedaan, die de effectiviteit alsmaar doen verhogen. Wetenschappelijk is het onomstotelijk bewezen dat het werkt. Als we bijvoorbeeld kijken wat er gedaan wordt aan een tenniselleboog zien we dat er veel fouten gemaakt worden. Fysiotherapie, injecties, immobiliseren, operaties zijn wetenschappelijk niet significant effectief. Acupunctuur wel!
Er zijn vele vormen van acupunctuur en in mijn praktijk te Zeist maak ik vooral gebruik van 5 technieken:

1. Traditionele Chinese acupunctuur
2. Ooracupunctuur
3. Schedelacupunctuur
4. Dry Needling
5. Pols en enkel acupunctuur

Voor de specifieke kenmerken van elke vorm geef ik op mijn website een uitgebreide uitleg. 
Klik hier voor meer informatie van de verschillende soorten acupunctuur in Praktijk Heijer.
Voor extra informatie over Stoppen met Roken in de regio Zeist / Driebergen kunt u hier terecht.
Voor extra informatie over Acupunctuur in Driebergen en Zeist kunt u hier terecht.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NVA - Nederlandse Vereniging voor AcupunctuurRBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire ZorgVBAG - Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze