Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk Wijckerborgh


Jos van Hattum, bachelor acupuncturist
Jacob van Deventerstraat 171
1941 EV Beverwijk
Noord-Holland
0251 222025

www.wijckerborgh.nl
info@wijckerborgh.nl
 
Disciplines:
Acupunctuur
 
Omschrijving:
De Wijckerborgh is een praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur.

De medewerkers van de Wijckerborgh vinden het belangrijk dat u zich als patiënt thuis voelt in de praktijk. De praktijk kenmerkt zich door de vriendelijke en open sfeer. Van welke leeftijd u ook bent en met welke klacht u ook komt: u wordt altijd serieus en met respect voor uw klacht behandeld.

Acupunctuur
In de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG of TCM) ziet men ziekte als een verstoring van de energiebalans in het lichaam. De energie kan dan niet meer goed door het lichaam stromen. In ons lichaam stroomt de energie door een netwerk van meridianen (=energiebanen). Op de meridianen liggen acupunctuurpunten. De acupuncturist stimuleert bepaalde punten met naalden. Op deze manier kan de energiebalans hersteld worden.

Naast het prikken met naalden gebruikt een acupuncturist ook enkele andere technieken om de energiebalans te beïnvloeden: moxa, cupping en massage.

Moxa

Moxa is bijvoetkruid. De acupuncturist gebruikt moxa om acupunctuurpunten te verwarmen. De acupuncturist prikt eerst een naald in een bepaald punt. Daarna plaatst hij hier een stukje moxa op en steekt het aan. Een andere mogelijkheid is een smeulende moxa-stick (deze lijkt op een sigaar) bij een bepaald punt te houden. Een moxa-stick kan ook thuis gebruikt worden door patiënten. 


Cupping

Bij cupping plaatst de acupuncturist glazen kommetjes op bepaalde punten op het lichaam. Vervolgens laat hij deze vacuüm trekken. De acupuncturist gebruikt cupping om acupunctuurpunten te verwarmen. Cupping zorgt voor een betere doorstroom van energie en voor ontspanning (bijv. van spieren). De Wijckerborgh is aangesloten bij de grootste landelijke beroepsverenigingen voor acupunctuur (NVA) en fysiotherapie (KNGF). Hierdoor kunt u zeker zijn van een professionele behandeling die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De medewerkers van de Wijckerborgh zijn actief in diverse commissies en overlegorganen voor fysiotherapie en acupunctuur. Zo blijven zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Voor meer informatie klik op de banner hieronder of bel 0251 222025


 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

KNGF - Koninklijk Nederlands Genootschap voor FysiotherapieNVA - Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur