Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Esther van Nieuwenhoven Health Awareness


Esther van Nieuwenhoven
Tulpenstraat 23
3630 Maasmechelen


06 28596530

Esther van Nieuwenhoven op TwitterEsther van Nieuwenhoven op FacebookEsther van Nieuwenhoven op LinkedIn
www.therapyworld.eu
info@therapyworld.eu
 
Disciplines:
Coaching & Counseling
 
Omschrijving:

                                                   ESTHER VAN NIEUWENHOVENWelkom, mijn naam is Esther van Nieuwenhoven, ik ben gediplomeerd en geregistreerd natuurgeneeskundig therapeute.

Wat mijn behandeling zo  uniek maakt,  is dat ik werk vanuit een eigen ontwikkeld concept van “multi-therapy”.
Elk individu is uniek en behoeft een unieke aanpak bij ontstane klachten. Waar voor de ene persoon een bepaalde techniek prima werkt, kan diezelfde aanpak voor een ander minder effectief zijn.
Doordat ik veel ervaring heb met verschillende disciplines, kan ik vaak al in het eerste gesprek bepalen wat voor u het beste zal werken, en zal ik mijn behandeling daarmee in overeenstemming brengen. Uiteraard worden diverse technieken vaak ook gecombineerd.  Mijn kennisgebied beslaat o.a. sensi-therapie, cranio-sacraal, shiatsu, drukpunt/meridiaan massage, EFT en coaching.Sensi-Therapie
De Sensi-Therapie is een therapie die erop gericht is om de persoon in zijn totaliteit te behandelen. De balans tussen lichaam en geest wordt hersteld door het toepassen van diverse behandeltechnieken.

Coaching
Op basis van de door mij opgedane kennis en (levens-) ervaring en met behulp van de hiervoor genoemde technieken, stel ik een individueel behandelplan op. Dit kan varieren van behandelingen sensi-therapie, cranio-sacraal tot loopbaanbegeleiding of persoonlijke begeleiding.

Cranio Sacraal Therapie
Naast de ademhaling en hartslag bestaat het ritme van het craniosacrale systeem. Dit ritme is voelbaar in het hele lichaam als een zachte op en neer gaande beweging. Door contact te maken met het craniosacrale ritme ontstaat een diepe vorm van ontspanning. Hierdoor worden blokkades opgeheven en het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Energietherapie
Met energietherapie worden eveneens blokkades opgeheven, en wordt het energiesysteem meer in balans gebracht. Hierdoor kunnen eventuele klachten verminderen of verdwijnen.

EFT
EFT is een eenvoudige methode, die bij elke aandoening gebruikt kan worden. EFT werkt vrijwel altijd, omdat alle disharmonie, ziekte, emotionele of psychische klachten terug te leiden zijn naar een onderliggende emotie. Dit kan zijn een vroeger opgedane, onverwerkte gebeurtenis, maar ook een overtuiging die is gevormd naar aanleiding van een gebeurtenis.

Sensi-therapie in combinatie met Cranio-sacraal technieken is een unieke combinatie om de mens in zijn totaliteit te behandelen en weer in balans te brengen. Indien nodig kan een 'Coaching' traject in gang gezet worden, waarbij u geholpen wordt uw doelen vast te stellen en te bereiken. 
Het voorbeeld dat ik hier gebruik geeft aan wat ik met Multi-therapie bedoel.

Als sensi-therapeut behandel ik niet alleen de klacht, maar de oorzaak: de mens in zijn geheel. 
Ook als u meer zelfvertrouwen of doorzettingsvermogen nodig heeft, kunnen deze technieken helpen, als ondersteuning in een intensief coachingtraject.

 


 
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

RING - Stichting Registratie Instituut Natuurgerichte Gezondheid