Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk Maria ter Beek


Maria Ter Beek
Isaac da Costastraat 44
7552 VW Hengelo
Overijssel
074 2509284

www.holistischemassage.nu
maria@holistischemassage.nu
 
Disciplines:
Holistische therapie, Massage (alle vormen vallen hieronder), Voetreflextherapie
 
Omschrijving:
Iedereen kent op bepaalde momenten stress en vermoeidheid in zijn/haar leven. 
Door drukte en intensieve gebeurtenissen kan het leven soms zwaar voelen. 
Het evenwicht en de balans in onszelf is dan verstoord; de balans tussen activiteit en rust, tussen inspanning en ontspanning. Als deze onbalans langere tijd aanhoudt 
kan dit leiden tot lichamelijke klachten of tot ‘niet lekker in je vel zitten’. 
Hierdoor kan de behoefte ontstaan aan een moment van rust, ontspanning, aandacht en zorg.


Door massage ga je (weer) bewuster om met je lichaam en je geest. Massage heeft een directe invloed op huid, spieren en gewrichten en betrekt hierbij de inwendige organen en regelsystemen zoals zenuwen, bloedsomloop en de hormoonhuishouding. Bloed, lymfe en energie worden door een massage weer in beweging gebracht. Dit kan ontspannen of verkwikken maar de massage kan je ook in contact brengen met je pijn, je vermoeidheid of met blokkades in je lichaam. Deze ‘taal’ van je lichaam kan je bewuster maken van wat aan de oorsprong van de onbalans ligt.

Voetreflextherapie
Op de voeten bevinden zich reflexzônes die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. Aan de hand van de gevoeligheid van deze zônes kun je je een beeld vormen van de spanningsverhoudingen in het lichaam. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de gevoelige zônes ontstaat de mogelijkheid om bewust te worden van wat er speelt. Daarnaast heeft de behandeling invloed op de bloedsomloop, de lymfestroom en de meridianen (energiekanalen). Ze zet aan tot een verbeterde circulatie die een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

Holistic Pulsing
Holistic Pulsing is een helende behandelmethode die uitnodigt tot diepe ontspanning en loslaten. Vaak wordt deze methode toegepast in combinatie met andere massagemethoden.
De techniek bestaat uit het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam. Het pulsen werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam en nodigt alle organen en spieren uit om mee te vibreren. De behandeling kan heel rustgevend zijn maar kan je ook in contact brengen met dat wat niet goed stroomt en beweegt.


Bij stoelmassage worden drukpunten in hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen gemasseerd. Deze punten zijn bekend vanuit de acupunctuur. Door deze massage ontstaat er een betere doorstroming van bloed, lymfe en energie waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen beter verloopt. De massage op de speciaal ontworpen massagestoel duurt 20 minuten. Je kunt de kleren aanhouden tijdens de massage. 


Energetische Massage
Deze massagevorm, die in de richting wordt gegeven van hoofd naar voeten, richt zich meer op het hele lichaam, het beïnvloeden van de energiekanalen en op het vrijmaken en afvoeren van geblokkeerde energie.
Bij sommige massages komen de elementen aarde, water, vuur en lucht tot uitdrukking. Het kan ook zijn dat de handen stil liggen op het lichaam om contact te maken met een bepaalde plek. Vaak gebeurt dit intuïtief. Chakramassage en Shamballa Multi Dimensional Healing zijn ook energetische massages.

Shamballa Multi Dimensional Healing
Shamballa is een vorm van energiewerk. Reiki staat aan het begin van zijn ontstaansgeschiedenis maar inmiddels is Shamballa een eigentijdse, zich steeds vernieuwende levensvisie en healingmethode. Shamballa ondersteunt en versnelt de processen in je ontwikkeling, vergroot je bewustzijn en maakt blokkerende energie vrij in het lichaam.


Deze energie van Licht en Liefde wordt toegepast als een op zich zelf staande behandeling maar kan ook heel goed in combinatie met een massage gebruikt worden. De handen worden intuïtief op één of meerdere plaatsen van het lichaam gelegd, of net boven het lichaam geplaatst. De energie wordt vaak ervaren als een warm, tintelend en stromend gevoel.


Als u meer informatie wilt ontvangen of een afspraak wil maken, klik dan op de onderstaande banner. 
Graag tot ziens in mijn praktijk!
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

KAB - Klachtencommissie Alternatieve BehandelwijzenKaTa - Beroepsvereniging Stoelmasseurs TouchPro EuropeRBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
 
VNT - Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten