Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Zinnith


An-Akh Zaldoc
Noordenbergsingel 1b
7411 SE Deventer
Overijssel
0570613759

www.zinnith.nl
Info@zinnith.nl
 
Disciplines:
Acupunctuur, Ayurveda, Coaching & Counseling, Dorn methode, Energetische Therapie, Fytotherapie (kruidengeneeskunde), Massage (alle vormen vallen hieronder), Natuurgeneeskunde
 
Omschrijving:

Welkom bij Zinnith      

 
Zinnith is het centrum voor complementaire geneeswijzen en Bewust "Zijn" in Deventer en omgeving. Ik, An-Akh Zaldoc, ben mijn praktijk voor natuurgeneeswijzen in het jaar 2000 gestart. Natuurgeneeswijze oftewel complementaire geneeswijze is een verzamelnaam voor allerlei geneeswijzen die naar het totaal van de mens kijken. Hiertoe kijk ik dus niet alleen naar de klacht(en) maar ook naar de geest, de voeding, het woon-, werkklimaat, -omgeving, het energielichaam/aura et cetera. Voor de aanpak om de balans weer (terug) te vinden is een goede samenwerking tussen mij en mijn cliënten essentieel. Op basis van een uitgebreide intake stel ik in overleg met mijn cliënten een behandelplan op. Door mijn jarenlange ervaring, een goede opleiding aan een van de academies voor natuurgeneeswijzen en jaarlijkse bij-, en nascholingen ben ik aangesloten bij officieel erkende beroepsorganisaties (zie pagina beroepsorganisatie). Hierdoor worden mijn consulten vaak vergoed indien men aanvullend verzekerd is (zie www.batc.nl voor overzicht).
  
Ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes:
  1. Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen.
  2. Traag functionerende zenuwen geven een beperkte communicatie in het lichaam.
  3. Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.
  4. Voeding/Vitaminen en voedsel op maat. Wat wordt er opgenomen, en wat niet?
  5. Het bewust worden van gevoel, erkenning geven aan het lichaam en het keren van ziekmakende levenspatronen.
Voor al deze principes, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is er een natuurlijke
manier om evenwicht te brengen indien verstoring is ontstaan. De belangrijkste keuze is dat de cliënt de aangeboden hulp ziet als tijdelijk en zelf de verantwoording neemt om tot herstel te komen. Heeft de cliënt er geen zin in, is deze gemakzuchtig, en niet bereid aan zichzelf te werken dan is deze er blijkbaar niet klaar voor. Ieder heeft elke dag de mogelijkheid om opnieuw te kiezen.
   
Voor de goede orde Prioriteit 2-3-4-5 werken nauwelijks als er weinig of geen energie is.
Slechte of matige werking als 3-4-5 de zenuwen nauwelijks prikkels geven (2).
Bij een slechte reiniging komen 1-2-4-5 in het gedrang en zitten we in een vicieuze cirkel.
  
Voeding en vitaminen worden nauwelijks opgenomen wanneer er geen energie is, of slechte zenuwprikkels de informatie niet door kunnen seinen omdat het lichaam sterk vervuild is. En als dan 1-2-3-4 in balans zijn gebracht en je denkt zeker te zijn dat alles in orde is, word er letterlijk vergeten de oorzaak aan te pakken, jawel de ziekmakende levenspatronen.
 

Als het gaat om de praktische aanpak van mijn behandelingen kan ik putten uit een uitgebreid arsenaal van behandelvormen, technieken en middelen welke altijd hun basis hebben in de natuur. Daarbij ga ik op zoek naar wat het beste past bij ons als mens in zijn oorsprong/natuur en in wat het beste past bij ons als mens in dit leven nu. Mijn praktijk is gevestigd in het centrum van Deventer bij Sanu (een groepspraktijk).

Verder geef ik graag mijn kennis en ervaring door in cursussen op het gebied van massagevormen en technieken, energie werk: denk aan Reiki, Kosmisch Vuur en Shamballa (zowel de basic en de lemniscaat dimensions) en Electroacupunctuur volgens Voll (EAV). Ook organiseer ik samen met collega's jaarlijks de vasten,- en verwenweken en tal van andere inspirerende en voedende bijeenkomsten. Mijn lijfspreuk op dit moment is: Ben in dit NU!! En vooral ben BEWUST in dit nu. Daar wil ik samen met mijn cliënten en cursisten mee aan het werk. Zoals een oude Tibetaanse monnik heeft gezegd: "Alles wat je tot nu toe gedaan hebt in dit leven bepaalt wie je NU bent. En alles wat je NU doet bepaalt wie je morgen zult zijn..............."
 

 

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

BATC - Beroepsorganisatie Therapeuten & Belangen Associatie Consumenten