Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem


Feyke Hogenbirk
Melkweg 2a
7005 AH Doetinchem
Gelderland
0314 394222
0653 669 587

Feyke Hogenbirk op FacebookFeyke Hogenbirk op LinkedIn
www.fysiotherapiedoetinchem.com
info@fysiotherapiedoetinchem.com
 
Disciplines:
Shockwavetherapie
 
Omschrijving:
Sinds 1982 ben ik bezig als fysio- en later ook als Manueel Therapeut. Ben breed georienteerd en heb diverse uiteenlopende cursussen gevolgd, o.a. Sportfysiotherapie, Kaak-fysio, maar ook Echografie en ShockWave, en ben tevens werkzaam als Golf Fysio Pro. Ben o.a. 5 jaar sportfysiotherapeut geweest bij VV de Graafschap en diverse andere sportverenigingen.
  • Fysiotherapie in al zijn facetten, is wel bekend bij de meesten. Massage, oefentherapie en diverse applicaties, zoals o.a. ultrageluid en warmtetherapie maken er deel van uit. 
  • Manuele therapie Maitland, is een systeem, waarbij bijv. de bewegingsmogelijkheden van gewrichten, dus ook de wervelkolom, langzaam wordt opgevoerd.  Pas in de laatste fase kan kraken op zijn plaats zijn.
  • ShockWave is een nieuwe techniek, afgeleid van de niersteenvergruizer. Hiermee kunnen ook tennisarmen, verkalkingen rond schouders, hielspoor, etc worden behandeld. Korte series [doorgaans 3-7 beh.] en snel resultaat. Voor de diagnostiek wordt als hulpmiddel Echografie gebruikt. Meer over shockwave en echografie in deze shockwave-folder. (PDF)
  • Sinds 2008 heb ik mij ook toegelegd op de bewegingsproblemen rondom het golfen. De titel die aan die cursus verbonden is, is Golf Fysio Pro. Voor mensen die pijnklachten hebben in rug of armen, of mensen die gewoon '''meer lengte'' willen slaan, heb ik oplossingen in huis.
  • Bij bedrijven en op evenementen voer ik StoelMassage uit. Vraag naar de diverse arrangementen

Golf Fysio Pro
Door het volgen van de cursus en behalen van het certificaat 'Golf FysioTrainer' is HealingHands, in staat om golf gerichte trainingen te geven. Het kan gaan om het verhogen van de rotatiemogelijkheden van uw lichaam, het opheffen van bepaalde verkrampingen , of verstijvingen van de wervelkolom, die een correcte uitvoering van uw swing in de weg staan. Sinds het profdebuut van Tiger Woods in 1996 is er in de golfsport veel veranderd. Hij introduceerde ondermeer de kracht- en conditietraining, en daarbij een technische begeleiding van fysiotherapeuten, bewegings- en inspanningsfysiologen. Binnen het huidige topgolf is golfspecifieke fitness een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse trainingsroutine. Ook voor de recreatieve speler en clubspeler is het van belang een goede lichamelijke conditiete hebben. 

golf fysio proGolf is lang beschouwd als een spelletje in plaats van een sport waarbij conditietraining niet belangrijk zou zijn. Maar vergeet niet dat 18 holes golfen meer dan 4 uur kan duren waarbij je een afstand aflegt van 6-10 km. Intensief golfen vereist wel degelijk kracht, coördinatie en een goed uithoudingsvermogen. Fysieke vermoeidheid vermindert je coördinatie en zal je spel negatief beïnvloeden.

Onze praktijk heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars.
Voor een geheel kosteloos en vrijblijvend consult kunt u mij bellen:
tel 0314 394 222 of klik op de banner rechts.

Graag tot uw dienst !
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

KNGF - Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie