Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk voor Klassieke Homeopathie


Evelien van de Kamp
Gors 49
8224 BW Lelystad
Flevoland
0320-232624
06-54788783

www.evelienvandekamp.nl
info@evelienvandekamp.nl
 
Disciplines:
Homeopathie, Klassieke Homeopathie
 
Omschrijving:

Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze, die de oorzaak van de klachten weg neemt. Het stimuleert het immuunsysteem, het zelfgenezende vermogen van het lichaam en herstelt zo de balans waardoor de ziekte verdwijnt. Het is niet toxisch, heeft geen bijwerkingen en belast het lichaam op geen enkele wijze.

Homeopathie wordt vaak verward met de kruidengeneeskunde, maar er zijn grote verschillen. De kruidengeneeskunde gaat, evenals de reguliere geneeskunde, uit van de klacht waar de patiënt mee komt. Deze wordt als het ware geïsoleerd en daarop wordt een bepaald kruid of medicijn voorgeschreven. Het symptoom wordt hierdoor onderdrukt en het probleem lijkt opgelost te zijn. 

In de homeopathie wordt er anders naar een patiënt gekeken. Bij homeopathie wordt er van een totaalbeeld uit gegaan. Dat wil zeggen dat de gehele gesteldheid van de patiënt bekeken wordt en dus niet alleen de klacht waarmee hij komt. Ziekte is een uiting van een verstoring binnen het organisme. De homeopathie behandelt het individu en nóóit alleen het symptoom. Op deze wijze wordt het evenwicht hersteld en is er geen verstoring (dus geen klacht) meer.

Ik rondde in 1993 mijn studie af aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum en heb sindsdien full-time praktijk gedaan. Naast mijn praktijk zet ik me ook in voor Homeopaten Zonder Grenzen. Een organisatie die gezondheidszorg bereikbaar maakt voor de allerarmsten door middel van homeopathie in ontwikkelingslanden.
Ik geef daar les, behandel patiënten en leid mensen op om weer anderen te trainen. Zo wordt het stokje steeds door gegeven en “leer je mensen vissen in plaats van vis te brengen”. 
Momenteel ben ik vaak in Georgië, Kenia en Ghana werkzaam.
Homeopaten zonder Grenzen

Behalve mensen behandel ik ook graag dieren, met name gedragsproblemen, iets waar veterinair weinig aan te doen is. 
Ook hier blijkt homeopathie zeer succesvol te zijn.
www.dierhomeopathie.nl 

Tevens geef ik les op de School voor Homeopathie in Amersfoort 
www.schoolvoorhomeopathie.nl 
 


Voor meer informatie, het maken van een afspraak of mijn website
klik op de onderstaande afbeelding of bel 0320 232624

evelien van de kamp, homeopaat lelystad
 

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NVKH - Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten