Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Natuurlijke Geneeswijzen Rineke Dijkinga


Rineke Dijkinga
Borgerschapenweg 8
9551 XD Sellingen
Groningen
0599 323096
06 23517126

Rineke Dijkinga op Facebook
www.rinekedijkinga.nl
info@rinekedijkinga.nl
 
Disciplines:
Coaching & Counseling, Fytotherapie (kruidengeneeskunde), Klassieke Homeopathie, kPNI, Natuurgeneeskunde, Orthomoleculaire geneeskunde
 
Omschrijving:
praktijk voor natuurlijke geneeswijzen rineke dijkinga sellingen groningen 

Mijn naam is Rineke Dijkinga. Ik houd in Sellingen praktijk voor klassieke homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en natuurgeneeskunde. Tevens verzorg ik op uitnodiging lezingen en excursies over mijn vakgebied. En in de weekenden geef ik regelmatig voedingscursussen.

rineke dijkinga sellingen homeopathieMijn interesse in mensen, de gezondheidsleer en natuurgeneeskunde hebben ertoe geleid dat ik de zesjarige hbo-opleiding voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie In Bloemendaal heb gevolgd. Aansluitend heb ik 2 jaar durende orthomoleculaire opleiding Psycho-neuro-immunologie afgerond. Naast deze studies heb ik bovendien veel cursussen gevolgd, zoals reiki, klassieke massage, voetreflexmassage, aromatherapie en bachbloesemtherapie, othomolculair topsport adviseur en othomoleculaire darmtherapeut.

Persoonlijke Benadering
Ieder mens is uniek en zo is ook het klachtenpatroon van ieder individu uniek. De ene patiënt reageert prima op enkel homeopathie, een ander heeft weer meer baat bij een combinatie van homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Weer iemand anders voelt zich beter bij alleen een aanpassing van het voedingspatroon. Zo kijk ik telkens samen met de patiënt welke behandeling het beste aansluit bij de klacht en het dagelijkse leven van de patiënt. Des te specifieker de behandeling is afgestemd op de patiënt, des te groter is de kans van slagen.

rineke dijkinga sellingen homeopathie orthomoleculaire en natuurgeneeskundeMijn behandelmethode is gebaseerd op de totale mens in samenhang met zijn of haar medische klacht. Dit is de zogenaamde Holistische zienswijze. Een eerste homeopathisch consult vergt logischerwijs meer tijd dan een consult bij uw huisarts. Ter indicatie: het eerste consult duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur en eventuele vervolgconsulten nemen maximaal een uur in beslag. Om uw klachten goed in kaart te brengen, wordt er tijdens een consult gebruik gemaakt van iriscopie, elektroacupunctuur en kleine klinische onderzoeken.

Voorkomen is beter dan genezen 
Ook al ben je niet ziek, toch is het voor veel mensen prettig en raadzaam om één of twee keer per jaar de algemene lichamelijke toestand te laten checken. Door middel van de gezondheidscheck en de voedingscheck kun je preventief aan je gezondheid werken.

rineke dijkinga homeopathie, natuurgeneeskunde sellingenLezingen en Excursies
Op verzoek geef ik veel lezingen aan verenigingen, bedrijven en personeelsverenigingen. Dit kan gaan over de geneeskracht van kruiden, over homeopathie, maar ook over voeding. Tevens verzorg ik regelmatig excursies in de bosrijke omgeving van Sellingen. Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen.


U kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak met mij te maken. Ik ben van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar tussen 9 en 10 uur. Verder staat het antwoordapparaat altijd aan en kunt u uw boodschap inspreken. Daarnaast kunt u een afspraak maken via e-mail of klik op de link boven aan de pagina.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

MBOG - Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire GeneeskundeNOKH - Nederlandse Organisatie van Klassiek Homeopaten