Vind nu een alternatief arts / therapeut in


Rita Kluytmans
de Hoge Wal 31
5384 MK Heesch
Noord-Brabant
06 39082027

www.ritakluytmans.nl
r.kluytmans@live.nl
 
Disciplines:
Iriscopie, Natuurgeneeskunde
 
Omschrijving:
rita kluytmans natuurgeneeskunde heeschIk wil mij graag aan u voorstellen. In 1962 ben ik geboren in Heesch. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In 2003 ben ik de 5-jarige opleiding natuurgeneeskunde begonnen op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem, de HvNA. 

In juni 2008 heb ik mijn diploma natuurgeneeskundig therapeut behaald en daarna heb ik deze praktijk opgestart.

In mijn praktijk kan ik u de volgende behandelingen aanbieden:

Irisdiagnose
Irisdiagnose is een methode om iemands aanleg en conditie vast te stellen. Deze methode gebruik ik samen met de anamnese om tot een goede diagnose te komen. Het bestuderen van de ogen geeft mij inzicht in aanleg en conditie. Aanleg vertelt welke eigenschappen aangeboren zijn.
Conditie geeft aan hoe de organen of orgaanstelsels functioneren waardoor het mogelijk is preventief te werken. De ogen bestudeer ik met een zogenaamde irismicroscoop. 

Fytotherapie
rita kluytmans natuurgeneeskunde heeschFytotherapie is afgeleid van ‘fytos, wat plant betekent en ‘therapeia’, wat behandeling betekent. Fytotherapie is het gebruik maken van planten en kruiden om zieken te behandelen.
In de fytotherapie worden alleen milde kruiden gebruikt voor het aanzetten van het zelfgenezend vermogen. Doordat een kruid meerdere inhoudsstoffen heeft werkt het op de mens in zijn geheel en niet alleen op de klacht. Kruiden zet ik in om de gezondheid te bevorderen, organen te ondersteunen of te activeren.

Bloesemtherapie
Bloesemremedies worden gemaakt van bloemen, planten en water. Ik werk met Bach remedies.
Dr. Bach (1886-1936) ontdekte dat de bloesems werken op de psyche. Wanneer er ergens een blokkade zit kan de bloesemremedie helpen om er doorheen te gaan. Bloesems hebben een positief effect op negatieve gevoelens.
De Bachbloesems zet ik vooral in wanneer ik de indruk heb dat klachten ontstaan doordat er ergens een blokkade zit.

Schüssler zouten
Dr. Schüssler (1821-1898) ontdekte als biochemicus dat de aanweizgheid van minerale zouten in menselijke lichaamscellen en weefsels essentieel zijn voor het goed functioneren van die cellen en weefsels. Ontbrekende zouten kunnen door de verstoorde levensprocessen ziekten en gezondheidsklachten veroorzaken.
Door het innemen van het ontbrekende celzout komt de gestoorde celstofwisseling weer op gang.
Wanneer ik bemerk dat klachten ontstaan door het ontbreken van een of meerdere essentiële zouten zet ik deze in als therapie.

Natuurgeneeskunde
rita kluytmans natuurgeneeskunde heeschNatuurgeneeskunde is gebaseerd op het aanspreken van het natuurlijke genezende vermogen van het eigen lichaam. Het aanspreken van dit zelfgenezende vermogen gebeurd door het inzetten van kruiden, natuurlijke middelen, massages en/of voeding- of leefadviezen.
De behandeling is gericht op de mens in zijn geheel en op het totale welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk. In de natuurgeneeskunde worden geen sterk werkende middelen toegepast waardoor een verbetering van klachten geleidelijk verloopt.
Om tot een diagnose te komen wordt er eerst een uitgebreide anamnese afgenomen waarin de klacht uitgebreid besproken wordt. Ook worden andere klachten, de ziektegeschiedenis, erfelijke belasting, medicijngebruik, en voedingsgewoonten besproken.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

NWP - Nederlandse Werkgroep voor Praktizijns