Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Touched by Hands


Marjan van Buuren
Industrieweg 11a
7944 HT Meppel
Drenthe
06 50453663

www.touchedbyhands.nl
touchedbyhands@home.nl
 
Disciplines:
Hot Stone Massage, Massage (alle vormen vallen hieronder)
 
Omschrijving:
Massage is waarschijnlijk de oudste natuurlijke geneeswijze die wij kennen. We wrijven intuïtief over een pijnlijke plek of over een gespannen spier in ons lichaam.

Steeds meer mensen denken vooral en vergeten te voelen. Massage is dan een effectieve manier om beter contact te maken met de rest van je lichaam. Naast het feit dat massage als prettig wordt ervaren, heeft het ook een therapeutische waarde. In ons lichaam wordt de stofwisseling gestimuleerd, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Je krijgt een betere doorbloeding en spieren en gewrichten worden soepeler. 

Er zijn vele soorten massages. In mijn praktijk pas ik er enkele toe. Hier zie je welke dat zijn en welke voor jou het meest geschikt is op dit moment.

Stoelmassage
marjan van buuren stoelmassage meppelEen stoelmassage is een 15 minuten durende behandeling van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. Tijdens de massage zit je op een ergonomische stoel. Je kunt tijdens de behandeling de kleding aanhouden. Tijdens de massage worden specifieke drukpunten behandeld die inwerken op de energiebanen. Dit bevordert de bloedcirculatie, waardoor spieren beter gaan functioneren. Het is een massage, die je in korte tijd helpt je energie weer in de goede richting te bewegen. Na afloop voel je je meer ontspannen, fitter en helderder van geest. Stoelmassage is voor iedereen en een ultieme manier van ontspannen. Wie in alle drukte even de tijd voor een behandeling neemt, kan de dag volop energie vervolgen. Ideaal voor het bedrijfsleven om het ziekteverzuim terug te dringen.

Hotstone Massage
marjan van buuren hotstone massage meppelEen hotstone massage is een massage met warme stenen. Een “nieuwe”vorm van massage voor Europa, maar het principe is al eeuwen oud. Het werd door de indianen in Amerika al toegepast.
De stenen die gebruikt worden zijn basaltstenen, gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Ze hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen en zijn mooi rond gevormd door het stromende water. De indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen, aarde, wind, water en vuur.
Voorafgaande aan de massage, worden de stenen verwarmd tot een temperatuur tussen de 45 en 50 graden Celsius. De stenen hebben door hun vulkanische oorsprong een hoog percentage aan ijzer en magnesium. Hierdoor blijven ze lang warm.

Tijdens de massage worden de stenen op verschillende plekken op de rug gelegd. Als eerste langs de ruggengraat, dan in de nek en aansluitend in de handen en zelfs tussen de tenen. De hotstone massage is dan ook beslist een aanrader voor koukleumen!

Sportmassage
marjan van buuren massage meppelTegenwoordig willen we bewuster en gezonder leven. Hierbij is voldoende bewegen en sporten belangrijk, maar ontspanning niet minder. Want na inspanning ervaar je ontspanning, wordt wel eens gezegd. Soms wordt de balans tussen inspanning en ontspanning overschreden. Als een sporter teveel van zijn lichaam vraagt, ontstaat spierpijn, vermoeidheid, stijfheid en/of gewrichtspijn. Het is daarom belangrijk dat je lichaam naast een goede belasting een goede verzorging krijgt door middel van een massage.
Door een massage worden de spieren weer soepel. Afvalstoffen worden weggewerkt en je voelt je na een behandeling vaak weer lekkerder in je vel.
Sportmassage is voor alle sporters effectief. Je spieren laten masseren vermindert de kans op blessures en verhoogt bovendien je prestaties. Daarnaast geeft het een geweldige ontspanning.

Ontspanningsmassage
marjan van buuren massage mappelDe naam zegt al genoeg. Deze massage is er volledig op gericht om jou tot ontspanning te brengen. Even een moment voor jezelf. 
Een korte break in de dagelijkse hektiek. Met behulp van verschillende technieken uit meerdere vormen van massage neem ik je letterlijk onder handen. Verder maak ik gebruik van warme etherische oliën en warme doeken, om zo een behaaglijk gevoel te creëren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen allerlei gevolgen van stress (b.v. spanningshoofdpijn, vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden. 


De praktijk Touched by Hands is aangesloten bij Vektis onder AGB-code 90018561 
en ik zelf als zorgverlener onder AGB-code 9004012