Vind nu een alternatief arts / therapeut in

MertinaMassage


Ed Kamperveen
J.F. Kennedyplein 6
1443 EC Purmerend
Noord-Holland
06 30416096

www.mertinamassage.nl
ed@mertinamassage.nl
 
Disciplines:
Ayurveda, Massage (alle vormen vallen hieronder)
 
Omschrijving:
MertinaMassage is de massagepraktijk van Ed Kamperveen.

Hierbij stel ik mij graag even aan u voor.
Mijn belangstelling voor massage ontstond in het begin van de jaren negentig, toen ik tijdens een druk ondernemend bestaan de behoefte voelde om me regelmatig te laten masseren. Ik merkte dat massage voor mij een ultieme manier was om te ontspannen en me weer op te laden. Gaandeweg begon ik me meer in massage te verdiepen en werd ik er zo enthousiast over, dat ik besloot zelf masseur te worden. 
De weg naar gediplomeerd ayrvedisch masseur ging via Reiki, Shiatsu, ontspanningsmassage en vele seminars. Bij de vraag "wat zit achter de klacht van de mens die ik behandel", kwam het antwoord via Ayurveda. Deze massagevorm met al heer variaties en verdiepingen is nu de leidende massage in mijn praktijk. Maar ook zonder klacht is een massage een must voor ieder mens, vandaar de slogan: "Je hoeft niets te mankeren om je te laten masseren".
ayurveda massage purmerend
Ayurveda
Ayurveda is de meer dan vierduizend jaar oude Indiase gezondheidsleer, die uitgaat van de mens als geheel en als uniek verschijnsel van lichaam en geest in evenwicht met zijn omgeving. Ayurveda wordt door velen beschouwd als de oudste geneeswijze. In Sanskriet (oude taal uit India) betekent ayurveda ‘de wetenschap van het leven’ (ayur betekent leven, veda staat voor wetenschap).

Ayurveda wordt ook wel de moeder der geneeswijzen genoemd.
Ayurveda is een holistische geneeswijze: er wordt gekeken naar de mens als geheel ( lichaam, geest en ziel ) en niet als los van elkaar staande delen.

De ayurveda kent vele behandelmethoden, waaronder diverse massagevormen. Deze pas ik in mijn praktijk toe waarvan de meest voorkomende de Abhyanga-massage is, kijk hiervoor op mijn website. Andere ayurvedische massages in mijn praktijk zijn (op afspraak) onder andere:

Ghee-Abhayanga
Een ayurvedische botermassage waarbij het lichaam wordt ingesmeerd met ghee, een geklaarde Indiase boter van hoge kwaliteit, die wordt gemengd met reinigende poeder uit Zuid-India of met etherische oliën. Deze massage heeft een diep reinigende werking.

Navarakizhi
Een typische Indiase rijstbehandeling die de onderhuidse weefsels grondig reinigt. Katoenen zakjes met gekookte Basmatirijst plus speciale wortelkruiden, worden in warme melk gedompeld. De Navarakizhi behandeling kan ook helpen bij de genezing van oude blessures en van littekens.

Udvartana
Udvartana is een modderpakking waarbij het hele lichaam wordt ingewreven met een Noord-Indiase modderpasta. Deze pakking werkt reinigend en ontgiftend en ontspant zowel lichaam als geest.

Marmatechnieken
De ayurveda onderscheidt 107 punten waar de levensenergie, of prana, extra aanwezig is. Deze energiepunten worden ‘marma’s’ genoemd. De grootte ervan wordt uitgedrukt in vingerbreedtes en varieert van een halve tot vier vingerbreedtes. Tijdens een massagebehandeling worden ook enkele van deze marmapunten gemasseerd. Voor een algehele marma therapie kunt u terecht in gespecialiseerde klinieken, waarover ik u graag adviseer.

Shirodara
Begieting van het voorhoofd op speciale wijze met warme kruidenolie. Voor een uitgebreide omschrijving mag de PDF file op de download pagina bekeken en gedownload worden.

Klassieke Massage
Massage staat bekend als de oudste vorm van volksgeneeskunde. Het woord massage is waarschijnlijk ontleend aan het Griekse woord ‘massein’, dat kneden betekent. Vanuit de Franse taal komen benamingen voort die nog steeds als basistechnieken voor klassieke massage worden gebruikt. Deze technieken komen door de hele geschiedenis van de massage voor, vandaar dat men bij het toepassen van deze technieken spreekt van ‘klassieke massage’.

Etherische oliën
Tijdens het masseren maak ik gebruik van een hoogwaardige basisolie, over het algemeen Sesamolie, een reukloze/vlekvrije olie van biologische teelt. Aan deze olie kunnen enige druppels etherische olie worden toegevoegd. Etherische oliën worden gewonnen uit zaden, wortels, takken, bast, bladeren of bloemen van bomen, struiken of planten en hebben allemaal een specifieke werking op het lichaam en/of de psyche.

De keuze van de etherische olie is afhankelijk van de wensen van de cliënt of van eventuele klachten. Etherische oliën zijn in te zetten tegen fysieke klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid of pijnen, maar ook tegen psychische klachten als moedeloosheid of rusteloosheid.

ayurveda massage purmerendEtherische oliën zorgen onder andere voor:
 • vermindering van stress
 • -elvernieuwing van de huid
 • stimulering van de bloedsomloop
 • vrijmaken van endorfine (pijnverlichting)
 • verhoging van de nierfunctie (ontgifting)
 • verbetering van de lymfecirculatie (afvoer van gifstoffen)
 • ontspanning of juist stimulering


Hier nog enkele tips vóór de massage:
 

 • Eet voor de massage niet teveel. Gemasseerd worden op een lege maag is niet goed, maar op een volle maag nog veel minder.
 • Geef voor de massage aan of je klachten hebt, of dat ergens rekening mee gehouden moet worden.
 • Let tijdens de massage op je ademhaling. Een bekend gezegde is: "een zucht geeft lucht". Haal tijdens de massage dus nu en dan diep adem. Let hierbij zeker ook op je uitademing.
 • Praat niet of weinig. Soms is het goed om tijdens een massage lucht te geven aan gevoelens of gedachtes, maar probeer dit wel te beperken.
 • Zeg het als iets niet aangenaam aanvoelt. Aangeven wat je prettig of niet prettig vindt, verhoogt de kwaliteit van de massage.
 • Drink na de massage voldoende water, zodat de losgemaakte afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden.

Niets staat een plezierige massage nu nog in de weg. En al het andere mag je aan de vakkundigheid van de masseur overlaten…  Graag tot ziens bij Mertina Massage.

p.s.
Als u iets speciaals wil dan kan dat bij Mertinamassage, nl. Wellness arrangementen
Het is mogelijk een Wellness behandeling te ontvangen voor twee personen. Dat kan bij ons in de praktijk of bij u aan huis. Om wat te vieren, of gewoon een relax moment. 
U krijgt dan een uitgebreide Abhyanga lichaamsmassage, een voetmassage, uitgebreide schoonheids behandeling, een pedicure behandeling, verschillende soorten thee wordt geserveerd en sweets om het op te leuken. dit alles wordt door twee gediplomeerde behandelaars gegeven aan twee personen tegelijk en duurt een dagdeel.
vraag ernaar als u geinteresseerd bent.

 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

ANVAG - Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde