Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Praktijk voor Kinesiologie


Joke Kool
Hartenveld 9
1359 HR Almere
Flevoland
06 25143504

www.jokekool.nl
joke_kool@hotmail.com
 
Disciplines:
Kinesiologie
 
Omschrijving:
Ik ben Joke Kool, geboren in 1958, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Mijn hobby’s zijn lekker eten, lezen, fietsen, zeilen, heerlijk in de natuur zijn, en accordeon spelen. Ik heb diverse opleidingen gedaan waaronder een lerarenopleiding. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven, gezondsheidszorg en in het onderwijs, dit zelfs voor een aantal jaren in Afrika.

Sinds enige jaren ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk aan huis en geniet van de vele technieken die de kinesiologie mij en mijn cliënten biedt om zich weer beter te voelen en inzicht te krijgen in bepaalde klachten en processen. Het bijzondere van de kinesiologie vind ik, dat het een extra mogelijkheid geeft om op een vrij eenvoudige wijze snel tot de kern van het probleem te komen. De technieken ter correctie ervan zijn krachtig, eenvoudig en werken op het zelfherstellend vermogen van de mens.
Ik vind het daarom een uitdaging om volwassenen en kinderen, die zich niet happy voelen, die lichamelijke en/of psychische klachten hebben, overstresst zijn, die voedingsproblemen of allergieën hebben, leerproblemen en/of emotionele problemen hebben, te helpen met kinesiologie. Ik weet uit eigen ervaring hoe ’t werkt om
JE WEER HET ZONNETJE IN HUIS TE VOELEN!!!

 
In mijn praktijk werk ik onder andere met:

 
Kinesiologie
Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van kennis uit de fysiotherapie, voedingsleer, chiropractie en acupunctuur. Deze kan bijv. bestaan uit massage van spieren; massage en vasthouden van acupunctuurpunten, (bloesem) remedies geven, mineralen of vitaminen adviseren, spierversterkende oefeningen (bij bijv. blessures) of braingymoefeningen (bij leerproblemen). De behandeling bij een kinesioloog is dus heel divers en is erop gericht om het lichaam en het hoofd weer in balans te brengen. Én om inzicht te geven in het ontstaan of het waarom van de huidige situatie. Dit geeft veelal weer meer rust in het hoofd en pijnvermindering in het lichaam. Kinesiologie stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam!

LEAP
LEAP betekent letterlijk Learning Enhanced Acupressure Programma en is ontwikkeld door Charles Krebs.
Het is een Leerbevorderend Acupressuur Programma. Heeft u of uw kind last van leerproblemen, taal, rekenen, slechte concentratie, hyperactiviteit, of stress van wat voor aard dan ook, dan kan het LEAP-programma veel uitkomst bieden. In korte tijd biedt het een duidelijke verbetering doordat het de echte oorzaken opheft.
Ook bij een burn-out of PTTS (trauma) kan d.m.v. het LEAP programma de onbewuste reactie op de stress-situatie "gedownload" worden, door o.a.met de Amygdala en het Limbisch brein (het emotionele deel van het brein) te werken. Het werken met de verschillende onderdelen van het brein, met de gliacellen (het zenuwgeleidingssyteem van het brein), levert vaak hele mooie resultaten op, tot zelfs beter kunnen functioneren na hersenaandoeningen of zenuwpijnen (afhankelijk van de oorzaak).

Touch for Health
De zelfhulpmethode van de kinesiologie wordt Touch for Health genoemd en is bedoeld om het lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Met behulp van spiertesten worden spierzwaktes opgestoord en met eenvoudige technieken gecorrigeerd. Een kinesioloog maakt hiervan gebruik en kan de cliënt ook eenvoudige oefeningen meegeven om zelf thuis te doen en om daarmee in een goede conditie te blijven.

Stress Release
Stress Release betekent letterlijk het opheffen van stress. In ons leven komen we allerlei vormen van stress tegen. Wij hebben als mens over het algemeen een groot aanpassingsvermogen, wat al op jonge leeftijd begint. Bij de geboorte, bij het gezin, je school, je omgeving, je werk, je partner. Denk hierbij ook aan conflictsituaties, drukte en de hoge eisen die er aan je worden gesteld. Een mens moet zich steeds meer aanpassen en op een gegeven moment is het 'potje' vol.Met de technieken van de Stress Release kunnen we meer inzicht krijgen op het hoe en waarom van de stress en kunnen ook de negatieve en onbewuste gevoelens over de stress naar bovengehaald en behandeld worden.

NAET
NAET is een bundeling van de kennis van de acupunctuur en de kinesiologie en is specifiek gericht op het uitschakelen van allergieën, intoleranties, overgevoeligheden en emotionele blokkades. NAET maakt net als kinesiologie en acupunctuur gebruik van de meridianen (energiebanen) en de punten daarop. Als diagnosemiddel werkt NAET-therapie met de spiertest uit de kinesiologie. Met deze spiertest kan heel goed worden vastgesteld òf er bij iemand sprake is van overgevoeligheden en kan worden nagegaan in hoeverre of het bestrijden van een bepaalde allergie/emotionele blokkade effect zal hebben op de aandoening waar je last van hebt.
Ter correctie wordt o.a. gebruik gemaakt van de stimulatie van de zenuwbanen naast de wervelkolom. De resultaten zijn indrukwekkend en wereldwijd zijn er al 10.000 practitioners werkzaam met deze succesvolle methode.

Homeopathie en ortho-moleculaire ondersteuning.
Ik werk samen met een Bioresonantie-praktijk. Soms is het raadzaam gezien de klachten om de urine hier te laten onderzoeken. Soms is er sprake van bacterieën, parasieten, of andere micro-organismen, die de de oorzaak zijn van vaak chronische fysieke problemen. Vaak test ik zelf een middel uit, dat een tijdje lang ingenomen kan worden.
Door middel van o.a. homeopathie (korrels of tabletten) kunnen fysieke problemen aangepakt worden met over het algemeen goede resultaten. Ik werk ook met Schlüssler celzouten of met bloesemremedies. Ik test uit, welke middel, voor de persoon het meest werkzaam is. Het kan ook zijn, dat er sprake is van tekorten aan mineralen en/of vitaminen (of aan een slechte opname van de vitaminen/mineralen) Dan kijken we welke orthomoluculaire middelen ingezet kunnen worden, of hoe het lichaam geactiveerd kan worden, om de voedingsstoffen goed op te nemen.

MIR methode
De MIR methode is een zelfhelende, doe-het-zelf methode om jezelf in balans te krijgen, lichamelijk en geestelijk. 
Deze methode bestaat uit 9 basis zinnen, die je 2x per dag toepast. Door ze uit te spreken terwijl je tegelijkertijd over de hand aait. Dat doe je 4 weken lang. De methode is ontwikkeld door Mireille Mettes, een natuurgeneeskundig therapeut, en is uitstekend toe te passen om je eigen zelfhelend vermogen te activieren.
De MIR staat voor Mentale en Intuïtieve Reset, en zorgt ervoor dat je lichaam en geest een complete schoonmaak krijgen, waardoor alles als het ware ge-reset wordt naar je oorspronkelijke zelf en je "met een schone lei"verder kunt in je leven.
De MIR-methode is bedoeld voor zelfstandig gebruik. Toch kan het voorkomen, dat er veel los komt, en dat je dieper op de 9 zinnen in wilt gaan. Dan is het mogelijk om bij mij in de praktijk een MIR sessie aan te vragen, waar we een persoonlijk protocol voor je gaan maken.
 

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

BvK - Beroepsvereniging voor Kinesiologie