Vind nu een alternatief arts / therapeut in

ProVoet - Brancheorganisatie voor de Pedicure


Contactgegevens
Secretariaat ProVoet
Kerkewijk 69
3901 EC Veenendaal
0318 551369
info@provoet.nl
www.provoet.nl


Omschrijving:
ProVoet bevordert de kwaliteit van het beroep en de beroepsuitoefening om garant te staan voor een goede en verantwoorde zorgverlening. Dit o.a. door:

•het ontwikkelen van Richtlijnen ten aanzien van de beroepsuitoefening en hygiëne
•een nauwe samenwerking met opleidingsinstituten en exameninstellingen
•het ontwikkelen van een kwaliteitssysteem ten behoeve van de pedicurebranche
•het promoten van het beroep naar andere zorgaanbieders en consument
•het organiseren van kennisbijeenkomsten voor haar leden.

Drie categorieën pedicures
ProVoet onderscheidt drie categorieën pedicures: (Bij een verwijzing naar de beroepsoefening pediucre wordt voor het leesgemak 'zij' gebruikt.)

•Pedicure
•Gespecialiseerd pedicure
•Medisch pedicure

Pedicure
De pedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. Zij verzorgt de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en zonodig maakt zij blauwdrukken. Zij heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Gespecialiseerd pedicure
De pedicure die een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’ en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan in de genoemde onderwerpen.

Medisch pedicure
De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Problemen die bijvoorbeeld zijn ontstaan door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en –reparatie en anti-druk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek.


Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

AnderZorgDVZKruidvat
 
VegaPolisZorg en Zekerheid

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht