Vind nu een alternatief arts / therapeut in

VvS - Vereniging van Spatadertherapeuten


Contactgegevens
Secretariaat Vereniging van Spatadertherapeuten
Albert Sweitzersingel 151
3822 BV Amersfoort
033 4552630
info@spatadertherapie.com
www.spatadertherapie.com


Omschrijving:
De spatadertherapie dateert uit de jaren 80. De man die aan de wieg van de therapie stond, was Jom Lamers. Hij was een sportmasseur, die graag de mogelijkheden van massages en massagetechnieken onderzocht. Toen hij een zwangere vrouw met spataderen masseerde, ontdekte hij dat haar spataderklachten afnamen. Deze ervaring boeide hem bijzonder, omdat hij als sportmasseur juist geleerd had mensen met spataderen nìet te masseren. Het moedigde hem aan om handgrepen te ontwikkelen die er speciaal op gericht waren om klachten, veroorzaakt door spataderen, te verminderen of weg te nemen.

Zijn methode bleek zo effectief, dat hij vele collega-masseurs enthousiast wist te maken om de handgrepen ook te gaan toepassen. Mede op zijn initiatief is in 1998 de Vereniging van Spatadertherapeuten opgericht. Jom Lamers is inmiddels overleden, maar de door hem ontwikkelde massagetechniek wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt.

De Vereniging van Spatadertherapeuten heeft tot doel om het werk van Jom Lamers voort te zetten en uit te bouwen. De Vereniging is daartoe op 4 fronten actief:
  • het stimuleren van de opleiding(en) tot spatadertherapeut;
  • het bewaken van de kwaliteit van aankomende spatadertherapeuten en het streven naar kwaliteitsverbetering van de aangesloten spatadertherapeuten;
  • het geven van voorlichting over de spatadertherapie;
  • het streven naar erkenning van de beroepsgroep.


Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

BesuredCZCZ Direct
 
De GoudseDelta LoydLancyr
 
OHRA

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht