Vind nu een alternatief arts / therapeut in

NNG - Netwerk Natuurgerichte Gezondheid


Contactgegevens
Secretariaat NNG
Willem de Zwijgerlaan 121
3931 KN Woudenberg
06 36043319
info@nng.nl
www.nng.nl


Omschrijving:
Onze visie is de natuurgerichte gezondheid versterken door kwaliteit te bundelen. Onze geregistreerden willen we vindbaar maken, o.a. via deze website.
Wij plaatsen waar het gaat om gezondheid de cliënt centraal en zijn van mening dat deze er recht op heeft een keuze te kunnen maken tussen een natuurgerichte of reguliere behandeling of een combinatie van beide.

Samen staan we sterk!
Hoe meer mensen baat vinden bij natuurgerichte gezondheid hoe sterker we met elkaar komen te staan.. 

De NNG hanteert de onderverdeling in 8 vakgroepen.
Iedere discipline in de natuurgerichte gezondheid valt binnen één (of meerdere) vakgroepen.

1. Additionele geneeswijzen
kernberoep: additioneel zorgverlener
Alle geneeswijzen die elkaar aanvullen of ondersteunen. Andere termen zijn additieve, integrale of complementaire geneeswijzen. Hieronder vallen ook preventieve vormen zoals yoga, sportmassage en dergelijke toepassingen.

2. Biologische geneeswijzen
kernberoep: biologisch zorgverlener
Alle vormen van geneeswijzen waarbij natuurlijke middelen worden ingezet, zoals diëten, kruiden, vitaminen en mineralen.

3. Homeopathische geneeswijzen
kernberoep: homeopathisch zorgverlener
Alle vormen van geneeswijzen waarbij gepotentieerde dierlijke-, planten- of kruidenaftreksels (in de vorm van druppels, korrels, tabletten e.d.) worden ingezet. Genoemde middelen kunnen enkelvoudig (simplex) of samengesteld (complex) zijn.

4. Psychotherapeutische geneeswijzen
kernberoep: psychologisch zorgverlener
De verzameling onderbewustzijns-, bewustzijns- en bovenbewustzijns therapieën inclusief alle hulp die wordt aangeduid als psychosociale geestelijke begeleiding.

5. Manuele geneeswijzen
kernberoep: manueel zorgverlener
Alle geneeswijzen waarbij direct of indirect manipulatie via de handen, vingers of andere hulpmiddelen plaatsvindt.

6. Natuurgeneeswijzen
kernberoep: natuurgeneeskundig zorgverlener
Alle vormen van (holistische) geneeswijzen via niet-reguliere methoden en met behulp van natuurlijke middelen, (mogelijk m.b.v. apparaten) waarbij de nadruk ligt op preventie en genezing door het stimuleren van een natuurlijke eet- en leefwijze, ter ondersteuning van de zelfgenezende kracht van het lichaam.

7. Energetische geneeswijzen
kernberoep: energetisch zorgverlener
Alle geneesmethoden die zich baseren op inwerking op het niveau van energetische substantie en die zich richten: a) op het herstellen van de harmonie in het energetisch systeem; b) op het (opnieuw) verbinden met de natuurlijke orde van het systeem en c) op het bevorderen van het zelfhelend vermogen van de mens.
Deze natuurgerichte geneesmethode bedient zich van uiteenlopende technieken en natuurlijke geneesmiddelen.

8. Authentieke geneeswijzen
kernberoep: traditioneel zorgverlener
alle oorspronkelijke, traditionele en / of universele geneeswijzen uit de hele wereld. Bij authentieke (van oudsher bestaande) geneeswijzen is er sprake van overlevering zoals bijvoorbeeld acupunctuur, Ayurveda, TCM.


Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

BesuredDe Goudse

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht