Vind nu een alternatief arts / therapeut in

NBCG Yi - Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Yi


Contactgegevens
Secretariaat NBCG Yi
Postbus 687
6800 AR Arnhem
088 6688960 (ma t/m vr 0900 - 1200)
info@nbcg.nl
www.nbcg.nl


Omschrijving:
N.B.C.G. Yi staat voor Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen “Yi”. Het is een jonge en innovatieve vereniging binnen de gevestigde orde, een vereniging met verstand van zaken van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. N.B.C.G. Yi is een beroepsvereniging die opkomt voor de belangen van therapeuten werkzaam binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze, in het bijzonder van therapeuten die hun opleiding in China zelf hebben gedaan. Therapeuten die in Nederland hun opleiding hebben gedaan, zijn echter ook van harte welkom zich bij NBCG Yi aan te sluiten. NBCG Yi houdt zich niet alleen bezig met onderhandelingen met de verzekeringsmaatschappijen voor haar leden, maar ook met de vertegenwoordiging van leden en hun patiënten. De NBCG Yi vindt het behoud van de Traditionele Chinese Geneeswijzen een belangrijk goed en houdt zich bezig met de bekendmaking van deze geneeswijzen in Nederland en daarbuiten. N.B.C.G. Yi houdt leden en patiënten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en houdt zich bezig met de ontwikkeling, het toezicht en de bekendmaking van de Chinese geneeswijze in deze tijd.


NBCG Yi is opgericht in 2006. In november 2008 is N.B.C.G. Yi officieel toegetreden tot The World Federation of Acupuncture Moxibustion Societies (WFAS), welke relaties onderhoudt met de World Health Organization (WHO). Daarnaast neemt NBCG Yi deel aan de Nederlandse vergaderingen van de NEN, die zitting heeft in de internationale ISO-vergaderingen op het gebied van normering van TCM-activiteiten.Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

AgisAnderZorg
 
AzivoAZVZBesured
 
CZCZ DirectDe Amersfoortse
 
De FrieslandDe GoudseDelta Loyd
 
DitzoKiemerLancyr
 
MenzisOHRAONVZ
 
PMA ZorgverzekeringPNO ZiektekostenPromovendum
 
Take Care Now!United ConsumersUnivé
 
VGZVVAAZorg en Zekerheid

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht