Vind nu een alternatief arts / therapeut in

NMTN - Neuro Musculaire Therapeuten Nederland


Contactgegevens
NMTN
Postbus 61
7730AB Ommen
0529 466 843 / 06 4166 1853
administratie@nmtn.nl
www.nmtn.nl


Omschrijving:
NMTN is in mei 2009 opgericht en zet zich in voor de belangen van therapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het identificeren en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan triggerpoints.

De bekendheid van Neuromusculaire Triggerpointtherapie is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Deze therapie wordt steeds vaker toegepast door therapeuten met een eigen praktijk en door sportmasseurs. NMTN werkt vanuit een holistische visie, waarbij lichaam en geest verbonden zijn.

NMTN is bedoeld voor therapeuten die holistisch willen behandelen en uitgaan van een segmentale visie (werken met spier-, zenuw- en gewrichtsstelsel). NMTN-therapeuten geven behandelingen die ondersteund worden door de wetenschap en gangbare opvattingen over rationeel therapeutisch handelen. Ons uitgangspunt is het principe dat de geestelijke wereld bestaat, maar niet toegankelijk is door eigen kracht.

NMTN vindt aansluiting bij het gedachtegoed van onder meer Janet Travell en David Simons, grondleggers van de Triggerpointtherapie en auteurs van het wetenschappelijke standaardwerk Myofascial Pain.

De NMTN heeft een aantal doelstellingen. Deze zijn:
  • Het ondersteunen van geregistreerde therapeuten in het uitoefenen van hun beroep
  • Meer bekendheid geven aan Neuromusculaire Triggerpointtherapie
  • Het bewaken van het kwaliteitsniveau van de beroepsgroep door middel van registratie-eisen, visitatie, intervisie en verzorging van bijscholing


Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

Avéro AchmeaAzivoBesured
 
CZCZ DirectDe Friesland
 
De GoudseFBTOIK!
 
KiemerLancyrMenzis
 
OHRAPMA ZorgverzekeringProLife zorgverzekeringen
 
United ConsumersUnivéVGZ
 
VVAAZilveren Kruis Achmea

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht