Vind nu een alternatief arts / therapeut in

SNRC - Stichting Nationaal Register van Chiropractoren


Contactgegevens
SNRC
Buurtscheuterlaan 18
6711 HV Ede
0318 416822
nationaalregister@gmail.com
www.registerchiropractor.nl


Omschrijving:
De voortdurende zorg om de kwaliteit van de chiropractie in Nederland vormt de opdracht van de Stichting Nationaal Register van Chiropractoren. Het Register is onafhankelijk en verzorgt de uitvoering van de doorlopende kwaliteitscontroles van de Nederlandse chiropractoren.

Iedere chiropractor die met goed gevolg een C.C.E. ( Council of Chiropractic Education) of gelijkwaardige opleiding heeft gevolgd en lid is van een Nederlandse Beroepsvereniging, kan zich registreren als register chiropractor bij het Nationaal Register van Chiropractoren.

Chiropractoren die na hun Bachelor opleiding hun studie volledig hebben afgerond met een Master's degree en daardoor de titel Doctor of Chiropractic hebben verkregen mogen het kwaliteitsmerk en de titel Register Chiropractor voeren. Het Register voert daartoe regelmatig controles uit en verleent als de chiropractor aan de kwaliteitseisen voldoet telkens voor een periode van maximaal drie jaar de goedkeuring tot het voeren van het kwaliteitsmerk en de titel Register Chiropractor.

Bij het kwaliteitsonderzoek wordt gecontroleerd op her-, na- en bijscholing, klachtenbehandeling, beroepsaansprakelijkheidsverzekering en lidmaatschap beroepsvereniging.

Daarnaast wil het Register binnen de commissie van advies een forum vormen voor alle partijen: verzekeraars, patiënten en consumenten, beroepsverenigingen en overheid.Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

AgisAzivoDe Amersfoortse
 
DitzoEnergiekMenzis
 
PMA ZorgverzekeringSallandTake Care Now!

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht